#195: Amager Bryghus og Gamma Brewing – Talents & Legends: Gamma

Talents & Legends er en ny serie af colab øl fra Amager Bryghus, hvor hver øl i serien bliver brygget enten med nogle af de nye talenter i branchen eller sammen med nogle af de gamle garvede legender.

Den første øl i serien er Talents & Legends: Gamma. Her er tale om en NEIPA på 6%, som Amager Bryghus har lavet sammen med det lidt mindre bryggeri i Gørløse nord for København: Gamma Brewing.

Talents & Legends: Gamma

Talents & Legends: GammaTalents & Legends: Gamma har et lokkende udseende, der mest af alt minder mig om et glas bananjuice – hvis jeg lige ser bort fra skummet.  Dermed giver denne juicy øl sig tydeliget tilkende som en NEIPA.

Øllen har en god frugtig næse, der er fyldt med tropefrugt. Det er en ganske intens – næsten aggressiv – duft   som kommer springende i hovedet på mig, ligeså snart som kapslen bliver løftet. Hele stuen fyldes med en særdeles behagelig duft af frisk ananas og citron.

Smagen er lige så intens som næsen. Hele munden fyldes af friske tropefrugter, i en grad hvor jeg har på fornemmelsen, at alle smagsløg er på overarbejde for at kunne opsuge smagen af denne herlige drik. Bitterheden er holdt godt nede til fordel for den rene søde smag af tropefrugter. Det her er jo nærmest karboneret juice.

Talents & Legends: Gamma er ubetinget en virkelig velbalanceret, behagelig og særdeles smagsintensiv øl, som hele tiden giver lyst til en tår mere, indtil den sidste slurk er taget, og jeg sidder smagsmættet og tilfreds tilbage.

Min Karakter: 7,5

 

Smagsnoter

Udseende: Talents & Legends: Gamma er en særdeles juicy øl, der er gul og tyktflydende som bananjuice . Oven på øllen ligger et fint, hvidt skumhoved. Det er måske ikke specielt kraftigt; men det har dog en ganske god holdbarhed.

Duft: Duften af friske tropefrugter rammer i det samme øjeblik, som kapslen kommer af.  Her er en god næse fyldt med tropefrugt; specielt ananas og citrus

Smag: Talents & Legends: Gamma har en od intens og frisk smag med fuld skrue på humlen. Munden fyldes ud af smagen af tropefrugter: Orange, ananas og citrus. Bitterheden er holdt godt nede; men den lette bitterhed giver lidt kant og balancerer frugterne fint. Det er ren frugtjuice det her!

Den juiceagtige fornemmelse giver sig også tilkende i en god mundfornemmelse og kun en moderat karbonering bryder illusionen af juice.

Eftersmagen er ganske lang og intens med god smag af tropefrugter med noter af ananas og grape. Talents & Legends: Gamma har en virkelig behagelig eftersmag, som barer varer ved og ved og ved.

 

Om Talents & Legends: Gamma:

  • NEIPA
  • 6  %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.