#196: Sidekick Brewing – Daydreamer

Sidekick Brewing - DaydreamerDaydreamer fra Sidekick Brewing er på mange måder lidt af en nyhed. Den er tappet d. 25. april, så den er kun et par dage gammel. Derudover er det den første øl fra Sidekick på 440 ml dåse, og den første dåseøl jeg er stødt på, der er blevet tappet ved Braunstein.

Stilmæssigt ligger Daydreamer indenfor en klassisk amerikansk IPA, og dermed skiller den sig ud fra mængden af de juicy NEIPA, der er så populære for tiden. Der er da også et lille rap til NEIPAerne på bagsiden af øllen: “Daydreamer IPA er klar og bitter. Drik den kold og gerne af dåsen. Den ligner alligevel ikke appelsinjuice“.

Daydreamer

Daydreamer har en dejlig næse af frisk humle med fine noter af citrusfrugter. Men samtidig giver den friske humle sig tilkende med en ganske let subtil antydning af frugt og forårsblomster.

Det her er for mig duften af forår og grill på dåse. Det kan godt være at Sidekick skriver, at der ikke er grund til at hælde den op i et glas; men gør det alligevel for at få fuld nydelse af den pragtfulde duft.

Smagen er lige så godt balanceret snorlige som duften. Fin smag af frisk humle og en god maltbund, der både giver modspil til humlen,  og som giver en god tyngde til øllen. Det er ren nydelse hele vejen igennem.

Bitterheden er god og markant uden at blive for meget. Jeg synes ofte at bitterheden i IPAer kan være lidt for skarp og rå, når de er helt frisktappede, og de derfor ofte har godt af at stå en uge eller to for at blive rundet lidt af; men det gælder absolut ikke her.  Jeg oplever bitterheden som blød, godt afrundet og ganske behagelig.

Det her er den første dåseøl, jeg har prøvet fra Sidekick, og jeg er ret positivt overrasket. Det er en øl hvor smagen står snorlig og alle elementer går op i en højere enhed. Det er en øl jeg klart kan anbefale at prøve. Jeg købte en med fra Meny i Køge fredag for lige at prøve hvordan den var, og tog vente tilbage lørdag formiddag for at købe flere. Større anbefaling kan jeg vist ikke give.

Min Karakter: 7,25

 

Smagsnoter

Sidekick Brewing - Daydreamer

En eminent flot og cremet skumkrone, der sætter sig i tykke gardiner.

Udseende: Daydreamer er en ganske flot øl i glasset: Ravgylden og klar. Ovenpå øllen ligger et ganske flot, hvid og cremet skumhoved. Skumhovedet falder kun langsomt sammen og sætter sig i flotte hvide gardiner ned af siden på glasset.

Duft: Næsen siger klassisk amerikansk IPA. Det er en god frisk næse med noter af citrus, fyr og grapefrugt. Det er en virkelig god næse fyldt med frisk humle, som giver indtryk af en let frugtig sødme og forårsblomster. Nedenunder den friske duft af humle aner jeg en brødnotet fra malten, som er med til at give næsen lidt tyngde.

Smag: Først og fremmest har Daydreamer en fin bitterhed, der kommer rullende henover tungen for til sidst at sætte sig i svælget hvor den bliver siddende ganske længe. Øllen har en god frisk humlesmag med lette citrusnoter, grapefrugt og lidt fyr.

Samtidig er der en rigtig god matbund, som supplerer humlen fint med en sprød brødnote. Malten bidrager samtidig med en let sødme. Den gode maltbund giver en god balance i øllen og gør at bitterheden ikke bliver for dominerende.

Fin mellem kraftig  krop og en medium karbonering. Eftersmagen har en let antydning af brød fra malten og  en god lang eftersmag af grapefrugt. Samtidig har den en blød bitterhed, der bliver siddende i lang tid i halsen.

 

Om Daydreamer:

  • IPA
  • 6,5  %
  • Dåse: 44 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.