Braunstein & Friends – Craft beer festival – lidt anbefalinger

Braunstein & Friends Craft Beer FestivalHer fredag og lørdag løber Braunsteins første craftbeer festival af stablen på havnen i Køge, og jeg regner med at være dernede begge dage. Braunstein har igennem de sidste mange år hold en ret succesfuld whiskyfestival, og hvis denne ølfestival bare er halvt så godt arrangeret, så skal det nok blive en succes.

Informationsflowet kunne måske havde været lidt bedre. Der er desværre ikke kommet så mange informationer ud om øl og bryggerier. Jeg har dog langt om længe fået fat på programmet, og lad mig bare sige at festivallen ser – på papiret – ud til at være mere end godkendt.

Jeg synes, at Braunstein har fået sammensat et flot program med et godt udvalg af danske, svenske og amerikanske øl – blandt andet Alesmith og Lost Abbey, Som en lille lækker detalje i programmet, så er der anført IBU på alle øl; så man har en ide om hvor bitter øllene er.

Derudover står Braunstein selv for lidt af en nyhed, da de bruger festivallen til at lancere deres egen serie af dåseøl i en ny serie med det mundrette navn: Braunstein and Friends Crat Beer Festival Art Serie. Serien består af  quadrupel lagret på cognac fade,  imperial stout, NEIPA og IPA.

Løst sammenregnet vil der være omkring 150 øl at vælge imellem, og jeg har sjælden været på en ølfestival hvor jeg har haft så svært ved at prioritere hvad jeg gerne vil nå at smage. På den ene side er den en del bryggerier jeg ikke er stødt på før, og som jeg gerne vil prøve. På den anden side er der en del bryggerier, som jeg kender, og som har øl med jeg rigtig gerne vil smage.

Jeg har derfor givet mig selv den udfordring at vælge 5 danske og 5 udenlandske øl, jeg gerne vil nå at prøve.

De 5 danske:

  1. Braunstein – Girl With a Balloon – Her er tale om quadrupel der har lagret på Cognacfad og en af de nye dåseøl. Blanding lyder som noget der har potentiale til at være virkelig interessant.
  2. Braunstein – Dragonfly Blossom – Dette er Braunsteins første forsøg med at lave en NEIPA. Jeg synes der det sidste års tid har været en del danske bryggerier, der har lavet NEIPAer i ganske høj kvalitet. Så jeg er spændt på at tage en benchmark på kvaliteten i deres nye dåseøl.
  3. Hoppe.Beer – Whiskey Tango Foxtrot – Hvis man følger Hoppe.Beer på Facebook, så vil man vide, at  dette er en special edition af Whiskey Tango Foxtrot, som har lagret på fad i hele 12 måneder. Normalt ligger den på fad i 4 måneder, så det bliver spændende at prøve hvad den ekstra lagringstid har gjort.
  4. Sidekick – Barrelaged Bad Butterfly on Smoked Whisky – Sidekick har lavet en imperial stout i to versioner. Denne version har lagret på et gammelt sherryfad, som har været brugt til en af Braunsteins røgede whiskyer.
  5. Spybrew -British Rye Ale – Det lyder som en god blanding af en rye ale og en tradionel ESB (extra special bitter). En interessant kombination, som jeg er nødt til at prøve.

De 5 udenlandske

  1. AleSmith – Wee Heavy – Bryggeriet fra San Diego kender jeg som fremragende til mørke øl (bl.a. Speedway Stout). Jeg glæder mig til at prøve hvad de kan med en klassisk skotsk ølstil.
  2. New Belgium – Michel’s Sour. Da jeg først hørte om festivallen, var et af de bryggerier jeg glædede mig mest til at prøve New Belgium. Bryggeriet er måske ikke super kendte i Danmark; men det er et af de mere ikoniske craft breweries i USA og har i høj grad været med til at puste til hele craft beer revolutionen i USA. Desværre er de kun repræsenteret ved en enkelt øl på festivallen; men den ene øl skal jeg til gengæld nå at smage.
  3. Port Brewing / Lost Abbey – Older Viscosity. Her er tale om en imperial stout på 12% lagret på bourbon fade. Det lyder som en øl der kunne være en virkelig god oplevelse.
  4. SweetWater – Exodus Porter With Coffee – Sweetwater er et af de amerikanske bryggerier, der er bedst repræsenteret, så jeg er næsten nødt til at prøve mindst en af deres øl. Hvad er mere naturligt end at vælge en porter med kaffe som har lagret på chokolade donuts og blåbær. Det kan kun være godt.
  5. Destihl – Wild Sour Series: Synchopatic – Siden 2007 har  det amerikanske bryggeri lavet øl under mottoet “Support Flavour – avoid bland“. Synchopathic kommer fra deres serie af sour ales. Jeg har ikke haft lejlighed til at prøve deres sour ales før; men blanding af tørhumlet pale ale og syrlig øl lyder ganske tiltalende.

Bonusøl:

Et ekstra tip hvis du skulle være en af de heldige der har fået billet til festivallen: Sidekick Daydreamer – En glimrende IPA, der er tappet i sidste uge.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.