#205: Old Hat Brewing Company – Churchill

Ølfestivallen sidste weekend havde man indrettet et Upcomming område for nogle af de små nye bryggerier. Et af de bryggerier jeg noterede mig, at jeg simpelthen var nødt til at prøve igen, var Old Hat Brewing Company.

Det er et forholdsvist nyt bryggeri, der ind til videre kun har fået brygget to øl kommercielt; så deres første øl er først nu ved at finde vej ud i butikkerne. Old Hat Brewing Company har ikke eget bryggeri, så de er ind til videre nomade bryggere.

Den første øl jeg har prøvet er Churchill, som er en let røget porter på 8%.  Bag Old Hat Brewing Company står historikeren Thomas Kastrup; hvilket etiketterne på flaskerne i den grad bærer præg af. Her kan man finde en dejlig masse information om Winston Churchill. Blandt andet har jeg nu lært, at han havde en buldog, der hed Dodo. Men hvis du vil have hele historien, så må du selv få fat på en flaske.

Churchill

Old Hat Brewing Company - ChurchillChurchill er lige præcis det, den giver sig ud for at være: En blid røget porter. Den har en dejlig mild blidhed, mens den stille smyger sig ind i hver en afkrog af munden og efterlader en ganske behagelig smag af lakrids, kaffe og chokolade. Det hele rundes af med en delikat røgnote.

Den blide delikate røg, løber som en rød tråd igennem hele oplevelsen af øllen; lige fra den hældes op i glasset til behagelig eftersmag. Det er ikke en røgøl; men en øl med en fin note af røg som er med til at runde duft og smag af.

Churchill er alt i alt en ganske fin, velbrygget stout. Den er godt balanceret og meget velafstemt i smagen. Det er en øl, jeg godt kan anbefale af prøve hvis man skulle falde over den….og så vil man ved samme lejlighed kunne få resten af historien om Churchill og Dodo.

Min Karakter: 7,25

 

Smagsnoter

Udseende: En kulsort stout med et chokoladebrunt skum. Skummet har medium holdbarhed og sætte sig i lette blonder ned at siden på glasset mens det falder sammen til et ca. ½ cm tykt lag ovenpå øllen.

Duft: God ristet næse. Her er let ristede hasselnødder, mørkristet karamel, engelsk lakrids, og mellemristet kaffe. En god behagelig og afbalanceret næse. Henover alle nuancerne smyger der sig en let note af røg.

Smag: Meget mere fyldig smag end jeg fornemmede i næsen. God smag af chokolade, engelsk lakrids og kaffe. De ristede hasselnødder dukker op igen; men skal kæmpe lidt mere for at få lov til at give sig tilkende. Smagen af røg er ikke så tydelig her; men kæmper imod smagen af mørk karamel. Jeg fornemmet en god del sødme i smagen, som giver er behageligt modspil til de ristedede noter i øllen.

Ganske god kraftig mundfylde, med en mellemkraftig karbonering.

Dejlig lang eftersmag. Den starter let sødmefuldt med en virkelig dejlig, ren smag af lakrids; mens så kommer den lette, blide smag af røg stille og roligt glidende ind og overtager scenen. Virkelig behagelig let røget eftersmag, som jeg sidder og nyder ganske længe.

 

Om Churchill:

  • Stout
  • 8 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: beerlivery.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.