#207: Det Lille Bryggeri – Tro, Håb og Kærlighed

Det Lille Bryggeri - Tro, Håb og Kærlihed Tro, Håb og Kærlighed er Det Lille Bryggeris signatur øl for 2018. Navnet anslår en noget mere positiv tone end sidste års signaturbryg, Blod, Sved og Tårer.

Her er tale om en Old Ale brygget med ahornsirup og lagret på egetræ og bourbon. Tro, Håb og Kærlighed er ifølge etiketten brygget 18. december og tappet 6. februar 2019.

Tro, Håb og Kærlighed

Tro, Håb og Kærlighed er på alle måder en ganske kraftig oplevelse, og det er ikke en øl, der er lige sådan at gå til; men den vinder så absolut ved nærmere bekendskab.

Malten sætter scenen med en solid og afbalanceret bund  med en god brød-tung fylde. Det giver en god solid platform, der giver frit spil for hovedrolle indehaverne i form af de tre  smagsforstærkere: træ, bourbon og ahorn sirup. I bagrunden bemærker man et stille akkompagnement med fine noter fra den belgiske gær.

Den bedste måde at beskrive Tro, Håb og Kærlighed er “kraftfuld”.  Øllen har en tung, intenst smag af træ i en grad, der næsten får den til at virke tør og støvet. Smagen er kraftfuld og aggressiv, og den lammer næsten munden til at starte med, før bourbonnen komme ind med massiv smag af vanille, candy og lak noter. Dertil kommer en dyb sødmefuld note fra ahornsiruppen, som giver en god kontrast. Endelig er der en tung – næsten brændende – fornemmelse af varmende alkohol. Det er hele er så tæt på at tippe over og blive for meget med den ene kraftfulde smagsnote efter den anden. Det er som sagt ikke en øl, der nødvendigvis er let at gå til; men giv den tid og du oplever hvordan de enkelte elementer faktisk spiller godt samen.

Tro, Håb og Kærlighed er ganske kraftfuld lige nu – og måske stadig lidt ru i kanterne. Men min umiddelbare vurdering er, at det er en øl, der ville have godt at få lov til at ligge og modne lidt i over et år – og gerne flere. Jeg har allerede købt et par flasker til min ølkælder, og jeg synes den har en kvalitet; der gør at jeg overvejer om ikke jeg burde anskaffe lidt flere.

Min Karakter: 7,5

 

Smagsnoter

Udseende: Tro, Håb og Kærlighed er en dyb brun øl med et let rødligt skær. Ovenpå øllen ligger et lyst  beige skumhoved som har medium holdbarhed.

Duft: Øllen har en ret indbydende næse med en god maltbund med en brødagtig karakter. Den åbner sig langsomt op, og jeg mødes karamel, ahornsirup og tørrede frugter- specielt en tydelig note af figen. Der er en god tung – næsten overvældende – dybde fra træet, samt en antydning af vanille og bourbon. Dertil en antydning af varmende alkohol.

Det Lille Bryggeri - Tro, Håb og KærlighedSmag: Først kommer en massiv smag af træ og noter af bourbon, hvilket bliver efterfulgt af en solid varmende  fornemmelse af alkohol. Herefter en antydning af nelliker. Langsomt åbner den sig op med noter af brød, brændt karamel, mørke tørrede frugter – specielt noter af tørret figen og dadler. Dertil en god afstemt portion ahornsirup.

Mellem kraftig krop med en forholdsvis kraftig karbonering.

Øllen ender i en meget lang og fyldig eftersmag. På den ene side har jeg oplevelsen af sødme med noter af ahornsirup og vanile; på den anden side mødes jeg af en let eftersmag af bourbon og alkohol, som sammen med en god note af træ, giver mig oplevelsen af en let tør afslutning. Det hele rundes af med en fin bitterhed bagest i svælget.

Om Tro, Håb og Kærlighed:

  • Old Ale
  • 11,8  %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.