#211: The Garden Brewery – Milkshake IPA

Milkshake IPA kommer fra det kroatiske bryggeri The Garden Brewery. Det er en IPA med tilsat laktose for en mere cremet mundfornemmelse. Derudover er den tilsat vanilje under brygningen.

The Garden Brewery fra Kroatien har indirekte sit udspring i den nu hedengangne kroatiske festival Garden Party. Det er arrangørerne bag festivallen, som nu står bag bryggeriet. Efter festivallen blev afholdt sidste gang i 2015, vendte de blikket mod ølverdenen og etablere i 2016 bryggeriet The Garden Brewery i Zargreb. Der udover står de bag en række venues og barer i Kroatien.

Milkshake IPA

The Garden Brewery - Milkshake IPAMilkshake IPA er en særdeles smagfuld IPA med fuld smæk på smagen af tropefrugter. Det er en øl, hvor den friske humlesmag får frit spil til at bidrage med alverdens frugter – men næsten uden en snert af bitterhed. Jeg oplever tværtimod øllen som ganske sødmefuld.

Samtidig har Milkshake IPA en ganske god næsten cremet mundfylde, der gør at den i allerhøjeste grad lever op til sit navn. Bortset fra karboneringen minder den næsten om en milkshake.

Kombinationen af den lette sødmefulde smag af frugter og den lidt sødlige profil gør Milkshake IPA til en ganske letdrikkelig sommerøl, der fungerer ganske fint som en tørstslukker på en varm sommerdag.

Ovenstående beskrivelse af Milkshake IPA skal dog med forbehold for, at den har 3-4 måneder på bagen (Dansk Retursystem jeg kigger anklagende på jer og jeres langsommelige sagsbehandlingstider der gør det svært at få helt friske IPAer til Danmark); men på trods af dette, så er den stadig overraskende frisk i smagen. Humlen er stadig ganske markant, og jeg kan kun drømme om hvor intenst den må have smagt, da den var helt frisk.

Min Karakter: 7,5

 

Smagsnoter

Udseende: Milkshake IPA er en hazy ravgylden øl, med et ganske flot, kridhvidt skumhoved, der falder ganske langsomt sammen, og sætter sig som tykke kumulusskyer ned af siden på glasset.

Duft: Fin næse med friske tropiske frugter: Mango, paya, passionfrugt og en snert ananas. Dertil et godt skud vanille.

Smag: Ganske behagelig smag med tryk på tropefrugter. Igen er det et massivt aftryk fra mango og papaya, der dominiere; men der er også plads til et par gode noter af vanille. Bitterheden er tonet rigtig godt ned til fordel for en let sødmefuld smag.

Særdeles cremet og fyldig øl med en medium karbonering.

Milkshake IPA har en ganske lang humlet eftersmag, blottet for bitterhed, der bliver siddende ganske langt i munden med en fin vanillie note.

Om Milkshake IPA:

  • IPA
  • 6,2  %
  • Dåse: 33 cl.
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.