#214: Amager Bryghus – Black Rituals

Her i weekenden afholdt Amager Bryghus den traditionelle Amarikaner Day, hvor de lancerede en række nye samarbejdsbryg. På trods af det noget regnfulde vejr, så var der godt fremmøde og høj stemning på bryggeriet på Kristinehøj.

Af de 6 øl der skulle lancere var der dog kun 5 tilgængelige. Sabrotaged (en tørhumlet dobbelt IPA) var desværre begyndt at gære igen lige før tapningen, så den må man desværre væbne sig med lidt tålmodighed for at smage.

Jeg købte 4 af øllen med:

  • Sarah’s Secret – pastry stout brygget i samarbejde med Bearded Iris Brewing
  • Demon Juice – IPA brygget i samarbejde med Titletown Brewing Company.
  • Black Rituals  – Imperial Stout brygget i samarbejde med Voodoo Brewery.
  • Ancient Dinosauers – Session IPA brygget i samarbejde med Half Acre Beer Company.

 

Black Rituals er en imperial stout på 10% som er brygget i samarbejde med Voodoo Brewery fra Meadville, Pensylvania.

Black Rituals

Amager Bryghus - Black RitualsBlack Rituals er bare en lille lækkerbisken, som man skal unde sig selv at prøve, hvis man kan lide de sorte tunge øl.

Både duft og smag er lige så tunge som øllen ser ud. Den sorte tyktflydende, olierede væske kravler langsomt henover tungen og efterlader en tyk klistret fornemmelse i hele munden, mens smagsløgene rammes af en smag det er lige så tung og sort som øllen.

Duft og smag er domineret af en lækker intens og tung note af lakrids. Lakridsen giver en dejlig tung og fyldig smag, som i første omgang virker meget dominerende. Men efterhånden som smagsløgene vænner sig til den massive smag, så begynder den ganske langsomt at vige og giver dermed plads til et utal af små smagsnuancer: espresso, mørk chokolade og tørret frugt. Det er en dejlig balanceret øl med en god dybde og kompleksitet.

Øllen er lige nu præget af en god intens bitterhed, som specielt mærkes i eftersmagen. Det er en god bitterhed, der næster er tæt på at være for meget for mig; og jeg glæder mig allerede nu til at prøve de øl jeg har lagt i ølkælderen når bitterheden har lagt sig lidt.

Min Karakter: 7,75

 

Smagsnoter

Udseende: Kulsort med et tæt mælkechokoladefarvet skumhoved. Ikke specielt kraftigt skum; men det er forholdsvis stabilt.

Duft: Dejlig næse. Mørk og intens, Kaffe, nej espresso, mørk bitter chokolade og fremfor alt en mørk tung duft af lakrids.

Smag: Dejslig ristet smag med brændte espressobønner og mørk chokolade. Meget intens bitterhed. Dominerende smag af lakrids. Efter lidt tid dukker lidt noter af lidt røde frugter op sammen med lidt tørrede mørke frugter; men de er meget tonet ned.

Ganske kraftig mundfylde og en olieret, næsten klistret fornemmelse. Fin mellemkraftig karbonering.

Eftersmagen er ganske lang med en god bitterhed bagest i munden og en ganske fornøjelig og virkelig lang eftersmag af lakrids.

 

Om Black Rituals:

  • Imperial Stout
  • 10 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Amager Bryghus

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.