#218: Det Lille Bryggeri – Øl Til Fordel for Kampen Imod Kræft

Rene Hansen som står bag Det Lille Bryggeri fra Ringsted har lavet Øl Til Fordel for Kampen Imod Kræft, hvor hele overskuddet fra salget af øllen går til kampen imod kræft. På etiketten bag på øllen kan man læse at hans engagement bla. skyldes at han selv har oplevet et nært familie medlem få kræft.

Øl Til Fordel for Kampen Imod Kræft

Øl Til Fordel for Kampen Imod KræftAllerede fra den første mundfuld giver øllen mig tanker retning af en engelsk  Extra Strong Bitter. Det er en ganske behagelig øl, som først giver sig til kende med en ganske fin og let maltbund som bidrager med en sprød note af letristet toast og kiks, samt en fin antydning af sødme med noter af karamel og honningnoter. Den lette sødme balanceres helt perfekt af en god bitter fra humlen som giver sig tilkende med et fint lille nap. Samtidig byder humlen ind med en let krydrede noter, som ender med en ganske svag antydning  af grape og fyr i eftersmagen.

Det her er et godt eksempel på, at en øl ikke behøver at være overdrevet eller proppet med smagsnuancer. Det er en øl som er dejlig nem at gå til. Den er letdrikkelig og ukompliceret øl ; men samtidig kan jeg ikke lade være at bemærke hvor godt balanceret den er imellem maltsødmen og humlebitterheden. Den vil være let at sammensætte med mad, eller man kan bare vælge at drikke den som en stille ukompliceret hyggeøl. I mine øjne er det her er bare godt håndværk.

Øl Til Fordel for Kampen Imod Kræft er en dejlig lille øl, som er god at nyde, og samtidig kan man støtte en god sag.

 

Min Karakter: 7

Smagsnoter

Udseende: En smule uklar ravffarvet øl. På toppen ligger et råhvidt skumhoved, som består af tætte mellemstore bobler. Det er relativt stabilt skum, der efterladet lette blonder på siden af glasset.

Duft: Næsen er præget af malt, lys karamel, let antydning af honning, samt en behagelig, let krydret note fra humlen.

Smag: En ganske behagelig smag uden så meget fikumdik. Fin maltbund med letristet toast og kiks. En mild sødme med lys karamel og antydning af lyng honning, som balanceres perfekt af en god bitterhed.

Mellem til let mundfylde og en fin let karbonering. Eftersmagen er præget af lidt lys karamel og en krydret note fra humlen med svage noter af citrus og gran.

 

Om Øl Til Fordel for Kampen Imod Kræft:

  • Extra Strong Bitter (ESB)
  • 5,5 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Holte Vinlager Roskilde

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.