#221: Brew 42, Agile Brewing og Browar Rockmill – The Bison Threeway

The Bison Threeway er et samarbejdsbryg imellem aarhusianske Agile Brewing, Brew42 og polske Browar Rockmill.

The Bison Threeway er en NEIPA på 6,3%, som er humlet med den polske oktawia humle, tilsat bisongræs og gæret på kveik-gær. På papiret er det en øl, der ser ret interessant ud. Kveik-gær er en forholdsvis  hypet gærtype, som kan give nogle ret smagsmættende øl (hvis den bruges rigtigt). Oktawia er relativ ny polsk humle, som jeg ikke er stødt på før. Sidst og ikke mindst så er det  – såvidt jeg husker – første gang, at jeg har set bisongræs i en øl.

The Bison Threeway

Agile Brewing Brew42 Browar Rockmill - The Bison ThreewayThe Bison Threeway er en klassisk NEIPA med hazy udseende og flotte hvide skumkrone

Næsen er i særdeles høj grad præget af bisongræsset. Hvergang jeg dufter til øllen eller tager en tår, så bliver jeg sendt på en lang tur ned af memorylane til min studietid i Aalborg for alt for mange år siden; hvor vi havde en udtalt forkærlighed for Zubrowka vodka med bisongræs. Duften af bisongræs bidrager dog også med en del knap så behagelige minder om nogle intensive tømmermænd; men det er vist en helt anden historie….

The Bison Threeway er en virkelig behagelig oplevelse, hvor humle og bisongræs får lov at spille hovedrollen. Smagen bølger frem og tilbage imellem frugtige noter af let syrlig citron og sødlig klementin. Samtidig har den en behagelig note af græs og en let parfumeret smag af bisongræs, som er ret dominerende.

Jeg ved ikke, om det er alle, der vil kunne lide The Bison Threeway. Den har en ret speciel smag af bisongræs, som nogen sikkert vil synes er behagelig, og andre vil synes bliver lidt for parfumeret.

Personligt er jeg er altså helt solgt af duften og smagen af bisongræs. Jeg synes resultatet er en ganske vellykket NEIPA, med en god frugtig smag og med en lav bitterhed fra humlen; hvor Bisongræsset bidrager med en god smag som komplimenterer noterne af citrusfrugt fra humlen. Faktisk får den gode frugtige smag øllen til at fremstå næsten helt sødlig.

Min Karakter: 7,25

 

Smagsnoter

Udseende: The Bison Threeway er en lys gylden, og ret hazy øl. På toppen lægger et fint kridhvidt skumhoved, der sætter sig i fine gardiner ned af siden på glasset.

Duft: Duften er primært præget af bison græs. Den er let parfumeret med frugtige noter af citrusfrugt i form af lime, citron og klementin.

Smag: En ganske god smag af citrusfrugt. Et godt samspil mellem syrlig lime, sød klementin og ananas. Citrongræs er ret markant og giver desuden en let parfumeret note.

Bitterhed er meget moderat i en grad hvor øllen opleves næsten sødlig. God mundfylde og en fin frisk karbonering er med til at gøre det til en meget letdrikkelig øl.

Eftersmagen er ganske lang, let sødmefuld og fremforalt præget af en behagelig smag af bisongræs.

Om The Bison Threeway:

  • NEIPA
  • 6,3  %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.