#228: Bad Seed Brewing – Good Morning, Vietnam

Køge Øldag fik jeg for første gang mulighed for at stifte bekendtskab med det nordjyske bryggeri Bad Seed Brewing. Her havde Det Belgiske Hus/KØL Webshop medbragt en fustage med kaffestouten Good Morning, Vietnam.

Ifølge mine noter var jeg ret begejstret for øllen og betegnede den som en “verdensklasse kaffestout“. Jeg har derfor glæder mig til muligheden for at smagen den igen, for at se om min oplevelse af øllen holdt stik.

Good Morning, Vietnam

Bad Seed Brewing - Good Morning, VietnamGood Morning, Vietnam en knivskarpt skåret kaffestout. Grundelementet er en fin, afbalanceret og velsmagende maltbund med lidt kakao og chokolade sødme og et tørt røget element af røg og aske. Det er en relativ blid maltbund, som giver en god god plads til smagen af kaffe. Øllen har er en blid og særdeles blød smag af kaffe, som minder om koldbrygget kaffe (…eller hvis man skal tage den virkelig nørdede version; så minder den mig om koldbrygget kaffe lavet med destilleret vand). Kaffen byder ind med en myriade af delikate og fine nuancer, uden at den på noget tidspunkt bliver anmassende eller dominerende.

Smagen fra stout-delen og kaffe-delen passer ind i hinanden som de fine tandhjul i ur. De er fine, delikate og velsmagende og nærmest perfekt afstemte, i en grad hvor der ikke er noget, der stikker ud eller stikker af.

Lige så fløjlsblød Good Morning, Vietnam er i smagen, lige så blød og behagelig føles den i munden. Blød og næsten cremet smyger den sig stille henover tungen og efterlader en fin behagelig eftersmag af kaffe og kakao.

Det her var et ganske behageligt gensyn med Good Morning, Vietnam; og jeg synes forsat, at det her er en verdensklasse kaffestout. Den har en sjældent set balance imellem noterne fra stouten og smagen af kaffe. Det er en uhørt god nydeøl og virkelig en anbefalelsesværdig øl til de mørke vinteraftener.

Min Karakter: 7,75

 

Smagsnoter

Udseende: Kulsort øl med chokoladebrunt skum.

Duft: En god tør, ristet næse med noter af aske. Den opleves næsten støvet. Gode noter af ristede kakaobønner og lidt chokolade som rundes af med lidt sødme af mørke tørrede fruget. Fremfor alt har den en god kaffe duft, som er intens og blød på samme tid.

Smag: En fyldig smag kaffe, kakao samt et lidt røget element, der minder om aske. En meget blød og harmonisk smag med en fin afstemt sødme som balanceres af en let bitterhed. Noter af søde, mørke, tørrede frugter

God fyldig mundfølelse med en blid karbonering, der gør at øllen føles fløjlsblød i munden.

Ganske lang og behagelig eftersmag med blid note af kaffe og kakao.

Om Good Morning, Vietnam:

  • Kaffestout
  • 8,3  %
  • Dåse: 44 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.