#231: Thyras Bryg – Hindbær Lakrids Ale

Hindbær Lakrids Ale fra Thyras Bryg var en af de øl jeg oprindelig havde glædet mig til at prøve på dette års Ølfestival; men som desværre ikke nåede at komme på fadølanlægget, mens jeg var der. Heldigvis er øllen nu kommet i handlen, og da jeg faldt over den i Holte Vinlager i Roskilde røg den straks ned i kurven.

Hindbær Lakrids Ale

Thyas Bryg - Hindbær Lakrids AleAllerførst jeg vil jeg give point til Thyras Bryg for at ramme duften af hindbær knivskarpt. Allerede da kapslen ryger af flasken, mødes jeg med en frugtig duft af modne hindbær. Den ganske behagelige duft af hindbær varer ved, og den bliver endnu mere intensiv, da øllen bliver hældt op i glasset.

Umiddelbart så kan Hindbær Lakrids Ale virke en anelse endimensionel med den kraftige hindbærduft; men giv øllen og dig selv lidt tid, og så dukker der stille flere aromaer op. Naturligvis er der en diskret lakridsnote, som virkelig  komplimenterer hindbærene godt; men samtidig kommer der et par små fine noter fra malten med noter af brød og ristede nødder. Tilsammen giver det en ganske god og interessant næse. Det er virkelig en behagelig næse i denne øl!

Jeg tager den første tår, mens jeg forventer en næsten sukkersød smag af hindbær; men jeg overraskes positivt her. Der er ganske vist en god frugtig og sødmefuld smag af hindbær; men den får godt modspil af en god smag af lakrids og en let bitterhed fra humlen. Lakridsen er i første omgang ikke alt for kraftig; men den giver blot en let note, som på sin vis både komplimenterer og fremhæver smagen af hindbær. Først i eftersmagen slår lakridsen for alvor igennem og får overtaget. Her bliver den hængende ganske længe med en smag af sød lakrids.

Hindbær Lakrids Ale er en øl, der godt kan betale sig at give lidt tid. Giv næsen og smagsløgene et par minutter til at vænne sig til den markane hindbær-lakridssmag og langsomt vil malten begynde at byde malten ind med noter af mørk brød, ristet toast og ristede nødder. Den gode maltsmag er med til at give øllen lidt mere tyngde og dybde i smagen, hvilket klæder den.

Hindbær Lakrids Ale er nok en type af øl, som man enten elsker eller hader. Da det er en øl med fuld fokus på lakrids og hindbær, så det nok afgørende for oplevelsen om man kan lide denne smagskombination eller ej. Jeg kan heldigvis godt lide begge dele – både hver for sig men så sandelige også tilsammen.  Så min oplevelse var en ganske behagelig og velbrygget nydeøl.

Min Karakter: 7

Smagsnoter:

Udseende: Mahognibrun øl med en beige skumkrone bestående af tætte små bobler. Skummet har en forholdsvis lang holdbarhed.

Duft: Primært hindbær med en let note af lakrids. En ganske svag antydning af lidt malt og brød samt en ganske let antydning af ristede nødder. Maltnoter bliver mere tydelige efter øllen får lov at stå lidt.

Smag: Først hindbær som giver plads til en fin undertone fra lakridsen. God fyldig smag. Noter fra malten med mørkt brød og malt sødme, som får lidt modspil af ristet toast og nødder. God bitterhed fra humlen er med til at give lidt balance til sødmen.

Forholdvis fyldig øl med med en medium og frisk karbonering.

Eftersmagen er lang og præget af en behagelig lakrids-hindbær smag.

 

Om Hindbær Lakrids Ale:

  • Frugtøl
  • 5,8  %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Holte Vinlager Roskilde

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.