#236: 3. December: Det Lille Bryggeri – Magical Christmas Gift in a Bottle

Forrige måned var jeg forbi Det Lille Bryggeri til deres årlige frigivelse af juleøl. Det var som altid et hyggeligt arrangement med mulighed for at købe juleøl fra i år og rester fra de sidste par år. Udover at få tanket godt op af Det Lille Bryggeris Juleporter, som er en mine yndlingsjuleøl, købte jeg et par flasker af Magical Christmas Gift in a Bottle, som er årets nye juleøl.

Magical Christmas Gift in a Bottle

Det Lille Bryggeri - Magical Christmas Gift in a BottleHer er vi over i en af de sødmefulde, tunge og krydrede juleøl. Allerede da jeg hælder øllen op i glasset, giver den sig tilkende med en særdeles frugtig og sødmefuld næse med fuld smæk på kandiserede frugter, tørrede dadler, figer og rosiner. Det er virkelig duften af jul det her!

Smagen er endnu mere tung og julet. Smagen er også præget af de samme elementer som næsen med mørke tørrede frugter og kandiseret frugt; men nedenunder ligger en ganske fin bund med  karamel og chokolade samt lidt af ristet toast. Det giver lidt ekstra smag og kompleksitet som virkelig klæder øllen.

Magical Christmas Gift in a Bottle har en god tung sødme, som understreges af en fin lille vanille note som specielt kommer frem i eftersmagen. Bitterheden er til gengæld godt tonet godt ned, så der er ikke meget modspil til den intense sødme og kraftige krop, udover en krydret note med lidt nellike og hvid peber. Det her er en øl til dem af os, der har en sød tand, og øllen kan fungerer som en god erstatning for konfektfadet.

En nydeøl til de stille timer i julen

Magical Christmas Gift in a Bottle er på mange måder ganske solid og tung juleøl – både i smag og med sine 10,1%. Det er nok ikke en juleøl jeg ville sætte på bordet til julefrokosten. Det bliver den simpelthen for tung til. Men det er en øl, jeg ville finde frem og nyde en sen aften efter en lang dag med julegave indkøb. Når de sidste julegaverne er pakket ind og gemt væk og man trænger til at koble af og nyde julestemningen; så er det præcis denne øl jeg ville finde frem.

Det Lille Bryggeri - Magical Christmas Gift in a Bottle

Jeg er som altid begejstret for de ret informative etiketter fra Det Lille Bryggeri. Et lille fromt juleønske fra mig er, at flere bryggeriet vil begynde at skrive brygge- og tappedato på deres øl.

Min Karakter: 7

 

Om Magical Christmas Gift in a Bottle:

  • Juleøl
  • 10,1 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.