#237: 4. december: Ægir Bryggeri – Fimbul

Dagens juleøl kommer fra det norske bryggeri Ægir. En af de mest interessante juleøl fra bryggeriet er Fimbul, som er en barley wine på 11,5% som har været lagret på eg. Det fremgår ikke helt tydelig om den “bare” har været tilsat træ under gæringen eller om det er en regulær fadlagring. Men da bryggeriets øvrige fadlagrede øl har betegnelsen “barrel-aged” vil jeg tro at denne kun har lagt på træflis.

Fimbul

Ægir Bryggeri - FimbulFimbul er af udseende en traditionel barley wine. Det er en fin mahognibrun øl med et forsvindende lille skumhoved, som hurtigt forsvinder helt og efterlader en spejlblank overflade.

Næsen afslører en ganske behagelig sødmefuld duft af honningkage samt både tørrede frugter og kandiseret frugt. Det er nærmest som en julekage i glas og det er en ganske behagelig næse, der er værd at gå på opdagelse i.

Smagen er også præget af en fin sødme med tørret frugt, lynghonning, orangemarmelade, kandiseret frugt og sirup. Det er en god sødme, der efterlader læberne let klistrede. Heldigvis ender det ikke i en ren sukkerbombe; for en god sprød maltbund med masser af kiks (digestive)  og brød samt et let præg af egetræet gør den trods alt  ikke føles så tung at den slår bunden ud af en.  Samtidig dukker der i eftersmagen en god bitterhed op, som sammen med en dejlig varme fra alkoholen bidrager yderligere til at tøjle sødmen.

En hyggeøl til at nyde i julelysenes skær eller til at gemme væk i kælderens mørke

Fimbul er dejlig lille barley wine. Den har en god og markant sødme, som jeg godt kan lide i denne type øl; men samtidig er der tilpas modspil fra både humle og alkohol til, at den ikke ikke er i nærheden af,  at bliver kvalm. Tværtimod dejlig afrundet i smagen med en tilpas blød smag og karbonering.

Fimbul er en dejlig lille hyggeøl til at nyde i julelysenes skær. Men hvis man nænner det, så er det en øl, der ikke bliver dårligere af at blive gemt væk i ølkælderen et par år.

Min Karakter: 7,5

 

Om Magical Christmas Gift in a Bottle:

  • Juleøl
  • 11,5 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.