#238: 5. december: Alefarm og Sidekick – Sweet Slumber

Sweet Slumber er som sådan ikke en rigtig juleøl; men jeg har alligevel valgt at tage den med som dagens juleøl.  Generelt synes jeg, at der desværre er alt for langt imellem, at jeg stødet på en god stout juleøl, selvom er ellers en øltype der passer perfekt til årstiden. Her er Sweet Slumber en glimrende erstatning for en traditionel juleøl. Den har en fin note af kanel og chokolade, som nærmest er skabt til at nyde på en kold og mørk december aften.

Sweet Slumber er en imperial stout på 10,5%, der er brygget i  samarbejde mellem Alefarm Brewing og Sidekick Brewing. Øllen er tilsat kanel og kakao, samt rugmalt.

Sweet Slumber

Alefarm og Sidekick - Sweet SlumberMit første indtryk af Sweet Slumber er en klæg sort masse, som forlader dåsen så langsomt, at jeg nærmest presser på siden af dåsen for at klemme massen ud. Det er en kulsort olieret væske, der efterlader siden af glasset let brunt, når jeg langsomt kører øllen rundt i glasset.  Karboneringen er – diplomatisk sagt – til den stille side, og jeg skal hælde forholdsvist kraftigt fra en god højde for at tvinge en lille smule skum frem.

Jeg stikker forsigt næsen henover den olierede væske, der dovent lader sig slynge rundt i glasset, mens den efterlader siderne af glasset brune og fedtede. Her bliver jeg overrasket over en ganske fin, blød og imødekommende duft. Det er en dejlig krydret næse, hvor den delikate duft af kanel og mørk chokolade rundes af med en let fornemmelse af en smule alkohol. En virkelig behagelig og tiltalende næse.

Første tår giver mig nærmest tårer i øjnene af ren og skær glæde; for det her er bare kræs. Det er en tyktflydende olieret, nærmest sirupsagtig væske, der stille kærtegner tungen og efterlader læber og tænder klistrede og nærmest misfarvede. Smagen er eminent med en dejlig dyb sødme med gode noter af chokolade, som krydres med en fin og delikat smag af kanel. Det er nærmest som at dyppe en kanelbolle i varm chokolade. Selvom øllen er til den søde side balanceres den dels af rugen, som giver en let krydrede smag, og dels af en god bitterhed samt en god varmende note fra de 10,5%

En øl der nok skal give dig en god nats søvn

Sweet Slumber er en dejlig imperial stout med gode noter af kanel og kakao. Selvom den har en god sødme, så bliver det ikke så voldsomt, at vi ender i en ren pastry stout. Sødme, kanel og kakao er absolut tilstede; men det er ikke så dominerende, at det overdøver resten af øllen. Det er en dejlig smagfuld og virkelig imødekommende øl, hvor jeg stort set ikke fornemmer, at den er på 10,5%.

Sweet Slumber er en perfekt ledsager til en mørk december aften. Har du haft en travl og stressende dag, så den op i glasset og nyd den, mens roen langsomt falder på; og med sine 10,5% skal den nok sikre en god nats søvn.

Min Karakter: 7,5

 

Om Magical Christmas Gift in a Bottle:

  • Imperial Stout
  • 10,5 %
  • Dåse: 44 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.