#240: 7. december: Kongebryg – Jøl Bøck

Dagens juleøl kommet fra det lille hyggelige bryggeri Næstved, Kongebryg. De har brygget en dejlig lille hedensk øl i form af Jøl Bøck, som er en bock på 6,5%

Jøl Bøck

Kongebryg - Jøl BøckLidt skuffende skumhoved der bruser kraftigt op og forsvinder ganske hurtigt og efterlader en næsten spejlblank overflade på dn ellers flotte nøddebrune øl.

Tilgengæld er duften ganske fin med en god karamelsødme, en god bund af mørkt brød, og en svag antydning af nødder. Smagen følger meget godt næsen. Igen er den præget af en god sødme med smag af mørk karamel og lidt farin. Samtidig er der en god maltbund som giver en god brødet fornemmelse med smag af mørk brød som afrundes med en let note i baggrunden af lidt ristede nødder. En medium fyldig øl med en god sødme og relativ lav bitterhed.

Øllen til julemaden

Umiddelbart er Jøl Bøck måske ikke en øl, der gør så meget væsen af sig; men det er alligevel ikke noget dårligt bud på en juleøl til julefrokosten. Den gode dybe maltsmag  og sødme vil passe rigtig godt til det salte og fede danske julemad. Det er samtidig en øl, der er dejlig let at gå til, og den er tilpas underspillet i smagen til at den ikke vil konflikte eller overdøve maden. Det er en øl som jeg synes er langt bedre at sætte på bordet fremfor så mange andre af de traditionelle juleøl fra de større bryggerier.

Min Karakter: 6,25

 

Om Jøl Bøck:

  • Juleøl
  • 6,5 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Holte Vinlager Roskilde

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.