#241: 8. december: Morgondagens, Poppels og Friends Company – Glögg Sour

Dagens julebryg er et samarbejdsbryg imellem tre svenske bryggerier, Morgondagens, Friends Company og Poppels Bryggeri. De er gået sammen om at brygge Glögg Sour, som er en berliner weisse tilsat blåbær, rips, kirsebær og glögg krydderier. Altså med andre ord en berliner weisse udgave af glögg.

Glögg Sour

Glögg SourGlögg Sours udseende røber ikke ligefrem, at det her skulle  være en øl. Det er en dybrød – næsten violet øl – med lyserødt skumhoved. Skummet forsvinder forholdvist hurtigt og  efterlader noget, der mest af alt minder om et glas bær juice.

Nysgerrig – og en smule skeptisk – dufter jeg til øllen, og bliver ganske positivt overrasket. Næsen er ren gløgg, her er appelsin, kardemomme, kanel og nellike. Bærene byder ind med en let frugtig note, som giver indtrykket af portvin. Her har bryggerne virkelig ramt duften af gløgg ganske godt.

Smagen er en ganske sjov oplevelse. Her er helt klart en ganske ren smag af gløgg, hvor alle gløggkrydderier hurtigt kan findes; men specielt kardemomme er ganske fremtrædende. Smagen suppleres af en let ymersyrlig note, som passer overraskende godt sammen med gløgg smagen. Det lyder måske som en mærkelig smagskombination; men det fungerer så godt sammen, at jeg et kort øjeblik overvejer, hvorfor der aldrig er nogen, der har prøvet at lave yoghurt eller ymer med gløgg smag.

Den forholdsvis tynde mundfølelse og kraftige karbonering clasher dog lidt med gløgg smagen. Smagen af gløgg er dog ramt ganske godt og specielt i eftersmagen kommer den krydrede smag ganske tydeligt frem.

En øl for sjov

Glögg Sour er en ganske speciel oplevelse, som var ganske sjov at prøve. Det er under alle omstændigheder en øl, der kan anbefales at prøve, hvis du vil prøve noget, der virkelig 100% anderledes end alle andre jule øl på markedet. Jeg var lidt skeptisk før jeg prøvede den; men blandingen af syrlighed og gløgg. fungerer overraskende godt.

Selvom det var en sjovt at prøve  Glögg Sour; men det er nok ikke en øl jeg kommer til at købe mange af. Men jeg sidder dog og overvejer at købe en mere for at prøve den  sammen med æbleskiver, Jeg har en ide om, at den kolde friske øl burde kunne fungerer sammen med varme  æbleskiver. Måske skal det prøves af en dag.

Min Karakter: 6,75

 

Om Gløgg Sour:

  • Juleøl
  • 4,5 %
  • Dåse: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.