#242: 9. december: Beer Here – Jule IPA

Dagens juleøl er Jule IPA fra det bornholmske bryggeri Beer Here. Her er tale om en IPA på 6,7%. En godt humlet øl tilsat appelsinskal. Øllen er vel diplomatisk sagt ment som én stor fuck finger til de traditionelle tunge, søde og krydderimættede danske juleøl. Øllen giver et bud på en juleøl i den helt anden ende af spektret med en frisk, frugtig og humlet øl.

Jule IPA

Beer Here - Jule IPAMed Jule IPA er vi over i en klassisk amerikansk west coast IPA. Det er en flot ravfarvet klar øl med et fint og fluffy hvidt skumhoved. Næsen siger fyrtræ og harpiks og en lille snert af lidt karamel samt en let frugtig duft af citrusfrugter i form af appelsin og grape.

Smagen følger ganske fint næsen. Det er en øl, der dejlig ren og skarp i smagen. Øllen har en let maltbund, som giver god plads til smagen af klistret harpiks og fyr,  som mødes med en smule bitter grape og bitter appelsinskal. Øllen fremstår i smagen lige så glasklar, som den tager sig ud i glasset. Den har en god bitterhed der rammer tungen ved første tår og bliver siddende bagest i svælget ganske længe efter den sidste tår er taget.

Jule IPA uden jul

Jule IPA har måske ikke så meget med jul at gøre; men hvad gør det, når det er en ganske fin, knivskarpt skåret klassisk IPA med masser af bitterhed. Øllen er ment som en antitese til de traditionelle juleøl; og den mission opfylder den til fulde. Det er en dejlig forfriskende anderledes juleøl.

Det er en øl som faktisk vil kunne passe godt sammen med noget af den tunge, fede danske julemad. Her synes jeg det nogen gange kan være bedre med en lettere og friskere øl. Jule IPA er en god øl, at finde frem hvis du er ved at have fået en overdosis af de traditionelle danske juleøl; og så har øllen desuden den fordel, at hvis du ikke får den drukket i december, så kan du sagtens drikke den i det nye år.

Min Karakter: 7

 

Om Jule IPA:

  • Juleøl
  • 6,7 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.