#243: 10. december: Svanneke Bryghus – Crazy Christmas

Dagens juleøl er Crazy Christmas fra Svanneke Bryghus. Det er et lidt specielt bud på en anderledes juleøl fra det bornholmske bryggeri. Her er nemlig tale om en IPA tilsat en lille buket af blomster i form af kamille, mælkebøtte og morgenfrue.

Crazy Christmas

Svanneke Bryghus - Crazy ChristmasMed Crazy Christmas er, vi igen over i en af de lysere varianter af juleøl. Udseendet siger klassisk IPA med en ravfarvet øl, som krones af en fint hvidt skumhoved.

Næsen er forholdsvis afdæmpet med en smule sødmefulde maltaromaer med lidt brød og marmelade sødme. Humlen gør ikke så meget væsen af sig; men hvis man anstrenger sig er der måske en anelse gran. Blomsterne er ligeledes meget afdæmpede, og hvis jeg ikke vidste de var tilsat, er jeg ikke sikker på, at jeg ville lægge mærke til dem.

Smagen følger næsen forholdsvis godt; men den er dog noget mere kraftfuld end den lidt spinkle næse. Her er en fin let brødet fornemmelse krydret med en god karamel sødme og rundet af med en god bitterhed. Jeg fornemmer svagt blomsterne nedenunder. Personligt er jeg ikke stor fan af smagen. Jeg synes det giver et lidt mudret indtryg med mere præg af urter en af blomster. Den giver en smag lidt i retning af urtete

Ikke specielt crazy

en meget afdæmpet øl der ikke er meget crazyness over. Det er IPA i en klassisk engelsk stil så forvent ikke humlebombe, tropefrugt eller juice. Tværtimod. Den er relativt afdæmpet i duften og smagen.

Den vil nok bedst egne sig som følgesvend til mad, eksempelvis til en traditionel dansk julefrokost, hvor der bare skal hældes øl ned.

Nu kommer det måske til at lyde lidt negativt det hele; men retfærdighedsvis skal jeg sige at den er den klasser bedre end de traditionelle julebryg. Det er primært smagen af urtete, det ødelægger oplevelsen for mig.  Hvis man ikke har noget imod det, så er den værd at prøve.

Min Karakter: 5,75

Om Crazy Christmas:

  • Juleøl
  • 5,5 %
  • Dåse: 33 cl.
  • Købt: Fakta

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.