#244: 11. december: Fanø Bryghus – Fruit Cake

En af de mere eksotiske juleøl i år er Fruit Cake fra Fanø Bryghus. Her er vi ude i en belgisk IPA på 5%, som ifølge bryggeriet skulle passe sammen med æbleskiver, frugtkage eller risalamande.

Fruit Cake

Fanø Brughus - Fruit CakeFørstehåndsindtrykket af Fruit Cake siger umiddelbart NEIPA med sit hazy juiceagtigt udseende og cremede hvide skumkrone. Indtrykket understreges yderligere af den fine underspillede næse med tropefrugter med en god blanding af citrus,  ananas og melon, som suppleres af lidt røde frugter.

Smagen følger i høj grad næsen med en god frugtig smag af tropefrugter og røde frugter; men hvor næsen nærmest virkede sødmefuld, så bider øllen fra sig ved første tår med en ganske god bitterhed.

Jeg synes, at de noter fra gæren, jeg normalt forbinder med en belgisk IPA er tonet lidt for meget ned; faktisk i en grad hvor jeg har svært ved at finde dem. Men alt i alt er det en forholdvis letdrikkelig og forfriskende ø,l og med kun 5% er det en ganske habil session IPA.

Mere sommer end jul

Fruit Cake kunne som sådan være en ganske god NEIPA, selvom den er lidt til den bitre side. De noter fra gæren jeg normalt forbinder med en belgisk IPA er tonet lidt for meget ned.

Jeg kan dog ikke rigtig se den som en juleøl. Smagen af tropefrugt – selv om den er ganske behagelig- er ikke noget jeg forbinder med jul . Smagsmæssigt sker der lidt for meget i øllen, og der er lidt for meget tropefrugt til at jeg umiddelbart kunne forestille mig at servere den sammen med julemad.

Fanø Bryghus foreslår at drikke den til æbleskiver, frugtkage eller risalamande. Jeg gav det et forsøg og prøvede den til æbleskiver…..og det var ikke ligefrem en succes. Den meget frugtige smag af tropefrugter og bitterheden clashede mildest talt med smagen af kardemomme i æbleskiver. Det er ikke en smagskombination jeg vil anbefale.

Min Karakter: 5,75

Om Fruit Cake:

  • Juleøl
  • 5 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.