#247: 14. december: Brewdog – Misteltoe Mafia

Med dagens juleøl er vi over i en noget andet stil end de sidste par dages IPA’er. Misteltoe Mafia er en vienna lager eller på godt dansk en wienerøl. Det ser ud til at den er brygget rimelig lige ud af vejen uden tilsætninger af diverse smagsgivere.

Misteltoe Mafia

Misteltoe MafiaMisteltoe Mafia er en flot og klar øl, bortset fra et par enkelte bobler der stille og dovent flyder mod den flotte hvide skumkrone.

Næsen er ikke helt hvad jeg havde forventet. Den har en god maltbund med en god duft af lys karamel. Men ovenover ligger der en fin frisk duft af citrus og klementiner. Det er en stille og egentlig behagelig duft.

Smagen er præget af en god sprød bund som smag af kiks og let ristet toast. Det krydres med en let sødmefuld honning note, som balanceres af en fin bitterhed. Jeg har en ide om, at den  måske er noget mere bitter end man egentlig opfanger; men bitterhede tøjles af en god karamelsødme. Langsomt overtager den frugtige smag af citrusfrugter. Citrussmagen bliver siddende lang tid i munden og den ender med let smag af klementiner sammen med en frisk bitterhed

Fin næsten uden at være julet

Jeg var faktisk lidt positivt overrasket over Misteltoe Mafia.  Normalt har jeg ikke de store forventninger til Brewdogs juleøl, som jeg sjældent har været helt oppe og ringe over. Misteltoe Mafia er ganske vist ikke så julet; bortset fra en fin gennemgående note at klementiner i både duft og smag. Men den fungerer faktisk fint som en ledsager til mad. Den har en dejlig let og frisk fornemmelse med en fin sprødhed over sig. Sammen med en moderat bitterhed og en let citrusnote, så giver den faktisk et frisk pift til den ellers tunge danske julemad. Den vil f.eks. kunne fungerer rigtig godt til en traditionel julefrokost, hvor man lige vil et niveau op i forhold til en traditionel dansk pilsner; men samtidig ikke vil over i en af de mere tunge juleøl.

Min Karakter: 6,25

Om Misteltoe Mafia:

  • Juleøl
  • 4,5 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.