#251: 18. december: Two Heads Behind – Julebryg (batch#10)

Dagens juleøl erJulebryg (batch#10), som kommer fra bryggeriet Two Heads Behind. Det er tale om en belgisk dubbel på 8,8%.

Julebryg

Two Heads Behind - Julebryg (Batch #10)Første håndsindtrykket af Julebryg  er meget positivt. Den har er en ganske behagelig næse med en god brødagtig bund og en let krydret note. Fremfor alt har den en dejlig og fin afstemt note af anis, som passer forbløffende godt sammen med den ellers malttunge øl.  Det hele rundes af med en ganske let frugtighed med en let antydning af appelsin.

Det positive indtryk varer ved da jeg tager første tår. Det er en dejlig smagsmættende øl, med tung maltbund med mørkt brød og ristet rugbrød, som næsten giver fornemmelsen af at skulle tygges. Julebryg  har samtidig en god sødlig og ristet note som minder om farin eller branket karamel. Samtidig har en fin smag af tørrede frugter. Sødmen balanceres fint af en let krydret smag af nellike og peber, samt af en god bitterhed. Lakridsen som jeg syntes var fremtrædende i næsen er sjovt nok næsten væk her.

Hygge Julebryg

Julebryg er måske ikke overdrevent kompleks eller smagstung juleøl; men har den kvalitet at det er en øl jeg ville finde frem når jeg bare skal hyggeøl til en stille december aften. Jeg vil godt kunne se at man kunne bruge den til lidt tungere julemad der skal bruge lidt kraftigt modspil; men på den anden side så har den også en tyngde der gør at den næsten kan virke mættende i sig selv. Men en ganske fin øl med en behagelig julet duft af tørrede frugter, appelsin og anis.

Min Karakter: 6,75

Om Julebryg (batch#10):

  • Juleøl
  • 8,8 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.