#252: 19. december: To Øl – Yule Mælk Bourbon Barrel

Dagens juleøl er Yule Mælk Bourbon Barrel. Det er en af ølårets faste traditioner for mig er at smage året versioner af To Øls Yule Mælk, som er en imperial milk stout på 15%. Det plejer at være en ganske tung og ganske sød oplevelse. I år kommer Yule Mælk i to udgaver, som har været lagret på henholdsvis bourbon og romfade.

Dagens juleøl er Yule Mælk Bourbon Barrel. Udover laktose er øllen tilsat vanille og har været lagret på gamle bourbon fade. I år kommer øllen i en 25 cl flaske, hvilket er en ganske passende størrelse for en øl på 15%.

Yule Mælk Bourbon Barrel

Yule Mælk Bourbon BarrelMin første reaktion er: Wow virkelig intens næse! Yule Mælk Bourbon Barrel har en massiv og intens duft af chokolade, som sammen med tydelig duft af laktose, giver oplevelsen af ren mælkechokolade. Samtidig har den en ret boozy næse, hvor alkoholen fornemmes ganske klart. Sidder man for længe med næsen over glasset, er det lige før alkoholen river lidt i næsen.

Yule Mælk Bourbon Barrel har et tydelig præg fra fadlagringen, som giver en god portion bourbon, der passer fint sammen med en behagelig vanille note. Her er ingen tvivl om, at det er et bourbon fad øllen har lagt på.

Det her er en ganske tung øl .Den har en meget kraftigt krop på grund af laktosen, hvilket samtidig giver en ganske klistret sødme. Den massive sødme understreges af yderligere af den sødlige  vanille smag. Sødmen takles lidt af alkoholen, som specielt kommer frem i eftersmagen med en let brændende varm fornemmelse bagest på tungen. Normalt ville så tydelig alkohol trække ned på øllen; men den fungerer faktisk rigtig godt her, hvor den giver lidt modspil til den massive sødme.

Julemælk

Yule Mælk Bourbon Barrel er lige præcis det den udgiver sig for at være; nemlig julemælk med bourbonsmag. Den har en ganske massiv dose laktose i både næse og smag, der giver den et let mælkepræg.

Det er en voldsom intens smagsoplevelse, der er let at blive imponeret over; men det er nok ikke en øl jeg kommer til at købe mere end én af. Selvom den er intens, så kan jeg ikke helt slippe tanken, at den faktisk ikke er speciel dyb eller super kompleks. Det er en øl, der er sjov at prøve, og som det er let at blive imponeret over: men det ikke en øl man kan bruge flere timer på at gå på opdagelse i. Hvis jeg skal være lidt grov, så er det “bare” 5 komponenter: Mælk, chokolade, bourbon, vanille, alkohol og ikke så forfærdelig meget mere.

Men det trods alt en fast juletradition at prøve året udgave af Yule Mælk; og jeg kommer helt sikkert også til at skulle prøve næste års versioner af Yule Mælk.

Min Karakter: 7

Om Yule Mælk Bourbon Barrel:

  • Juleøl
  • 15 %
  • Flaske: 25 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.