#253: 20. december: To Øl – Yule Mælk Rhum Barrel

Dagens juleøl er Yule Mælk Rhum Barrel. Det er en af ølårets faste traditioner for mig er at smage året versioner af To Øls Yule Mælk, som er en imperial milk stout på 15%. Det plejer at være en ganske tung og ganske sød oplevelse. I år kommer Yule Mælk i to udgaver: Bourbon  Barrel og Rhum Barrel.

Yule Mælk Rhum Barrel er lavet med laktose og kakaonibs.

Yule Mælk Rhum Barrel

Yule Mælk Rhum BarrelYule Mælk Rhum Barrel giver sammen oplevelse som Bourbon Barrel med en virkelig intens næse. Det er dog en mere massiv duft af chokolade her; og jeg får stadig mælkechokolade associationer på grund af  laktosen. Næsen er godt boozy med en fin note af rom. Tilsammen får den søde duft af chokolade og rom mig umiddelbart til at tænke på fyldet i Toms Chokoladefrøer.

Det er en særdeles laktosetung øl. Laktosen gør øllen særdeles kraftigt og særdeles klistret sødme. Det er en dyb, dyb sødme som rundes af med en let smag af kakao.  Sødmen får godt  modspil af alkoholen med en god  varmende, næsten brændeden fornemmelse. Dertil har øllen en let bittehed, som dog hurtigt dør ud.

Eftersmagen er let boozy og fyldt med chokolade og rom, i en grad som giver mig en oplevelse  af at have spist for mange chokoladefrøer.

Julemælk med rom

Det her er lige præcis hvad den giver sig ud for at være: julemælk med smag af rom

Det er en øl der er sjov at prøve og let at blive imponeret over med dens meget voluminøse smag. Men det er ikke en super kompleks øl man bruger flere timer på at gå på opdagelse i. På sin vis er det en rigtig ratebeer-øl. Det er let at blive imponeret dermed give øllen en høj score; men det er en øl som man hurtigt kan blive træt af. Prøv den endelige hvis du kommer i nærheden af den; men lad for gud skyld være med at ærger dig  hvis du ikke får den smagt.

Sammenligning af Yule Mælk bourbon og rhum.

Når jeg sammenligner de to øl, så er næsen i Bourbon Barrel klart bedre med mere præg fra bourbon fadet, som giver en god kant til den mælkechokolade fyldte næse, Romfadet drukner til gengæld lidt mere i  Rhum Barrel.

Hvad smagen angår foretrækker jeg til gengæld Rhum Barrel. Alkoholen er – på godt og ondt – lidt mere fremtrædende her, hvilket giver mere modspil til den massive sødme. Hvor eftersmagen i Bourbon Barrel er vaniljesød; så er den i Rhum Barrel chokolade boozy, hvilket gør den knap så klæg i eftersmagen.

Min Karakter: 7,25

Om Yule Mælk Rhum Barrel:

  • Juleøl
  • 15 %
  • Flaske: 25 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.