#254: TeeDawn – All the Way IPA

Efter julemånedens fede mad og tunge juleøl kan de fleste af os (ikke mindst mig selv) godt trænge til måned, hvor man lever lidt mere sundt. I det seneste år har det da også været populært at holde White January eller Dry January, hvor man holder sig fra alkohol i hele måneden.

Men hvis man nu har lyst til øl, hvad gør man så?

Heldigvis er der de sidste par år nærmest vrimlet frem med alkoholfri eller lav-alkohol øl. Jeg har ikke tidligere følt det store behov for at kaste mig over denne øltype. Men jeg synes, at januar 2020 kunne være en god lejlighed til at få prøvet lidt forskellige alkoholfri eller lavalkohol øl, for at se om der findes øl, der er værd at drikke.

TeeDawn

TeeDawn er et dansk bryggeri, der blev stiftet i 2013. TeeDawn et ret unikt bryggeri i dansk sammenhæng, idet de har specialiseret sig i udelukkende at brygge lav-alkohol øl og øl helt uden alkohol. Det giver sig bl.a. til udtryk i, at den stærkeste øl de nogensiden har brygget var på hele 2,7% (man kunne næsten fristes til at kalde det en imperial lavalkohol øl).

TeeDawn har været min inspiration til at bruge min januar måned til at skrive omkring lav-alkohol øl. Jeg stødte i efteråret på bryggeriets All the Way IPA; og for første gang nogen sinde havde jeg en regulær WOW oplevelse med alkoholfri øl.

All the Way IPA er en alkoholfri (0,3%) IPA humlet med chinook, cascade, citra og mosaic.

All the Way IPA

TeeDawn - All the Way IPAAllerede da jeg åbner All the Way IPA, bliver jeg positivt overrasket over den fine, rene citrusduft, der rammer min næse. Det er absolut ikke en dårlig start. De gode takter fortsætter, da jeg hælder øllen op i glasset. Igen blive jeg positivt overrasket; denne gang over et særdeles flot skumhoved, der sætter sig i særdeles tykke skyer ned af siden på glasset, mens det ganske stille falder sammen.

Næsen er overraskende frisk med en ganske god, ren note af citrus, som rundes af en let frugtig note. Ganske behagelig næse med en skarp og frisk citrus profil. Hvis jeg ikke viste bedre, ville jeg tro det var en “normal” IPA som jeg sad med her.

Smagen er også præget af en god frisk citrus frugt, der folder sig ud over et mild bagtæppe af modne frugter og bær. Den er frisk i smagen og med en god lidt skarp bitterhed, der napper blidt bagest i svælget. Den kraftige humlesmag og bitterhed giver en rigtig god kontrast til den let sødlige maltbund.

Taget i betragtning at All the Way IPA er en alkohol fri øl, så er jeg virkelig positivt overrasket over den intense humlede duft og smag.

Øllen du bør prøve, hvis du vil ødelægge dine fordomme om lav alkohol øl

All the Way IPA har de kvaliteter, som jeg lægger vægt på i en god IPA. Den er frisk, skarp og let drikkelig. Det kunne på sin vis være en rigtig god sommerøl; og på en varm dag vil det nok være bedre for væskebalancen end en “normal” øl.

All the Way IPA er absolut højde med en hel del danske session IPAer (på 3-5%). Ligesom i en session IPA kan jeg godt savne lidt tyngde i smagen fra alkoholen, f.eks. sammenlignet med en IPA på 7-9%. Når det så er sagt, så tror jeg jeg ikke, at jeg ville kunne smage forskel, hvis jeg sad med en session IPA eller denne øl.

Alt i alt en virkelig vellykket øl. Så hvis du har fordomme om at alkoholfri øl er kedelige eller mangler smag, så skylder du sig selv at prøve All the Way IPA.

 

Min karakter: 6,75

Om All the way IPA:

  • Low Alcohol / IPA
  • 0,3  %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.