#255: Coast Beer – Hazy IPA

Coast Brew er et forholdsvist nyt bryggeri fra Edinburgh, som har specialiseret sig i alkoholfri øl. Jeg plejer at have godt styr på de skotske bryggerier; men Coast Brew er jeg ikke stødt på før.

Det er ikke et bryggeri, der har gjort specielt meget væsen af sig på nettet, og det har været noget begrænset, hvad jeg kunne finde af informationer om Coast Brew og om hvem der står bag det. Det eneste jeg har kunne finde frem til er, at det er blevet etableret i starten af 2019, og det er specialiseret i udelukkende at lave alkoholfri øl. De har ikke eget bryggeri; men de får deres øl brygge ved De Proefbrouwerij, som herhjemme er kendt for at være bryggeriet, hvor Mikkeller får brygget sine øl.

Indtil videre er Coast Brewing kommet på gaden med to alkoholfri øl:

  • Hazy IPA
  • Farmhouse Ale

Hazy IPA er den første øl jeg har smagt fra Coast Beer. Det er en lavalkohol IPA på 0,0% brygget med pilsnermalt, rug og hvede. Derudover er den humlet med Mosaic, Citra and Simcoe.

Hazy IPA

Coast Beer - Hazy IPAHazy IPA lever i den grad op til sit navn: Det er en tåge, hazy, uigennemskuelig øl med en godt humlet næse fyldt med citrus, melon og ananas. Det er ikke ren frugtbombe eller voldsom tropejuice; men jeg vil mere beskrive den som mild, afdæmpet og behagelig.

Et positivt førstehåndsindtryk; men smagen er til gengæld lidt af en historie for sig selv. Da jeg taget den første mundfuld, er min umiddelbare indskydelse er WTF!!!!

Jeg kan bedst beskrive oplevelsen, som hvis du tager en dåse ananas, fjernet frugten og drikker væsken. Øllen har en let syrlig smag af ananas kombineret med en god sødme. Selvom Hazy IPA er ret sødmefuld, så balanceres den af en fin humlebitterhed, der betyder den ikke bliver kvalmende sød.

Hazy IPA er total ananasjuice.  Der er lidt citrus og med lidt god vilje lidt røde bær og en meget svag antydning af en krydret note af rug; men fremforalt så det ananas, der dominerer fra første tår, og det er ananas, der bliver hængende i eftersmagen langt tid efter sidste tår er taget.

Øllen hvis du virkelig er fan af ananas

Hazy IPA er som sådan ikke en decideret dårlig øl, og som en let forfriskende IPA fungerer den faktisk udmærket. Smagsmæssigt må den nærmest siges at være øllets svar på ananasjuice. Jeg synes ananas smagen er meget dominerende, og den kvæler næsten de øvrige smagsnuancer, som der måtte være fra malt og humle; så den ender med at blive noget endimensionel i smagen.

Som en alkoholfri øl fungerer den fint. Den er dog ikke på højde med de bedre “normale” IPA, dertil mangler den noget kompleksitet i smagen. Men på den anden side så vil jeg også hurtigt kunne finde et par “normale” IPA’er, der ikke er nær så interessante som denne.

Min karakter: 6,75

Om Hazy IPA:

  • Low Alcohol / IPA
  • 0,0 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.