#256: Mikkeller – Limbo Rasberry

Et af de danske bryggerier, der virkelig har kastet sig over de alkoholfri øl, er Mikkeller. Sammen med De Proefbrouwerij, der som bekendt står for at brygge Mikkellers øl. har de udviklet en særlig gærstamme (mikkellensis), der bruges til at lave alkoholfri øl. Dette har blandt andet giver udslag i en serie af øl, som de kalder Limbo. En af de nyeste øl i denne serie er Limbo Rasberry, som er en alkoholfri øl på 0,3% brygget med hindbær.

Limbo Rasberry

Mikeller - Limbo RasberryLimbo Rasberry er en øl, som jeg umiddelbart vil beskrive som særdeles instagram-venlig. Det er en virkelig flot rubinfarvet øl – nærmest hindbærfaret. Ovenpå øllen svæver en tyk lyserød sky i form af et tykt og fluffy skumhoved.

Duften lader ikke meget tvivl om at øllen har været brygget med en gavmild mængde hindbær! Ligeså snart øllen forlader flasken og rammer bunden af glasset,  mødes min næse af en dejlig frisk duft af solmodne hindbær. Efterhånden som næsen vænner sig til den intense duft af hindbær, pibler en god syrlighed stille og roligt frem. Det er en ganske behagelig næse, der i den grad inviterer mig til at tage den første slurk.

De gode takter fra næsen følges godt op af smagen. Det er en god fyldig smag af friske hindbær med en fin frugtighed og en liflig sødme, der balanceres af en god frisk syrlighed. Det her er nærmest som at side og spise solmodne hindbær. Det en ganske forfriskende øl, af typen hvor man hele tiden har lyst til at tage en tår mere.

Øllen du skal prøve hvis du er vild med hindbær og lambic

Limbo Rasberry var en ret positiv overraskelse, Der er ikke noget tidspunkt hvor jeg tænker over at det er en alkoholfri øl jeg sidder med. Det er som sagt en øl, der er proppet med gavmilde mængder af hindbær i både smag og duft. Den ligger måske lidt i farezonen for at blive lidt endimensionel  hvor hindbærene dominerer; men den reddes af en rigtig god og  fint afstemt syrlighed, som giver en fin afstemt balance.

Jeg vil dog anbefale at lade være med at drikke den iskold. Drukket lige fra køleskabet fremstår den lidt tynd, og den får næsten sodavands karakter. Jeg synes, den vinder rigtig meget ved at få lov til at komme lidt op i temperatur. Det giver øllen mere krop og fylde,  og det gør samtidig at jeg oplever syrligheden mere markant. Det giver en meget bedre øloplevelse og giver mig ret stærke associationer i retning af en mere traditionel belgisk lambic.

Limbo Rasberry er faktisk på et niveau, hvor jeg sagtens kunne finde på at vælge denne fremfor en “normal” lambic. Det god forfriskende øl, med en god smag af hindbær. Selvom jeg sidder med den her en januar aften, kan jeg ikke lade være med at tænke at det ville være en rigtig god sommerøl.

Min karakter: 7

Om Mikkeller – Limbo Rasberry:

  • Low Alcohol
  • 0,3  %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.