#259: Coast Brew – Farmhouse Ale

Edingburgske Coast Brew er et forholdsvist nyt bryggeri fra Edinburgh, som har specialiseret sig i alkoholfri øl. De har ikke eget bryggeri; men de får deres øl brygget ved De Proefbrouwerij, som herhjemme er kendt for at være bryggeriet, hvor Mikkeller får brygget sine øl.

Indtil videre er Coast Brewing kommet på gaden med to alkoholfri øl:

Farmhouse Ale

Coast Beer - Farmhouse AleFarmhouse Ale er en lys ravgylden og let hazy øl. Ovenpå øllen ligger et fint hvidt skumhoved, som måske ikke er specielt kraftigt;  men til gengæld så er det dæleme stabilt og falder kun meget modvilligt sammen.

Førstehåndsindtrykket af Farmhouse Ale faktisk en god fin næse, som byder på friske og frugtige noter af pære, grønne stikkelsbær og kirsebær. Langsomt kommer en let funky, syrlig note snigende. Den lidt funky note spiller ufattelig godt sammen med frugten og det giver mig minder om syltede pære med blåskimmelost.

Hvor jeg oplever duften med godt lavet,  knivskarpt skåret og interessant; så lever smagen slet ikke helt op til samme niveau. Farmhouse Ale ødelægges af en alt for markant sødme, som fuldstændig spolerer det gode førstehåndsindtryk. Det er ren pære i sukkerlage minder mest pæresodavand eller en typisk fake dansk sødlig pære “cider” som møder en let skarp smag af skimmelost.

Øllen til den virkelige søde tand

Farmhouse Ale starter faktisk rigtig godt ud og er et anderledes bud på en alkoholfri øl. Næsen tyder rigtig godt og er ganske positiv….med et kæmpe forbehold der hedder du skal virkelig være glad for pære med blåskimmelost. Men den falder fuldstændig til jorden ved første mundfuld. Istedet ender den som noget der mest minder om en mindre sukkerbombe. Det lidt synd og smadrer fuldstændig balancen i øllen. Måske hvis øllen havde haft en god tørhed istedet for den kraftige sødme, så kunne der måske havde det her potentiale til at ende som en ganske god øl.

I Sverige kan man få en tubeost fra Kavli med smag af blåskimmelost og pære (Kavli ÄdelOst Päron). Tager man denne og blender op med en kraftig sukkerlage, vil man ende med en smag der ikke er helt ulig øllen her.

Min karakter: 4,25

Om Farmhouse Ale:

  • Low Alcohol / IPA
  • 0,3 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.