Ølsmagning i WIKA/Meny 2020- lidt anbefalinger

Wika/MenySå er det ved at være tid til årets ølsmagning i Wika/Meny. Det er plejer at være en hyggelig miniølfestial, som laves i samarbejde med De Danske Ølentusiaster i  Køge.

På standene i butikken står en god blanding af distributører og bryghuse. I år er der fra bryggerierne besøg fra Braunstein, Nørrebro Bryghus, Fur Bryghus, TeeDawn, Musicon, Hoppe.beer, BrygBrygBryg og Alefarm.

Som en nyhed i år deltager Køge Haandbryggerlaug med deres egen stand, så det bliver mulig at høre lidt om foreningen og smage nogle af lokale håndbryggeres øl.

I år er der mere en 100 danske og udenlandske øl at vælge imellem, så der burde være noget for enhver smag.  Jeg har kigget lidt på programmet, og kommer her med 10 anbefalinger til øl som er værd at smage:

  • Fur Bryg Hus: Christmas Ale. Christmas Ale er en af de juleøl som glæder mig til hvert år.  Opskriften twistes lidt hvert år; men det er altid en øl som er værd at smage på. Selvom julen for længst er overstået; så er her en god lejlighed til at smage tre årgange op imod hinanden.
  • TeeDawn: All The Way IPA. TeeDawn er specialiseret i alkoholfri og lavalkohol øl. Det lyder i manges øre måske ikke som det mest spændende øl; men gør dig selv den tjeneste at prøve All The Way IPA. En dejlig frisk IPA på kun 0,3%. Det er den eneste alkoholfri øl jeg rent faktisk er gået tilbage til butikken og købt flere af efter at have prøvet den. Hvis du trænger til at få udfordret dine fordomme om alkoholfri øl, bør du prøve denne.
  • Musicon: Thor. Jeg forbinder primært Musicon med gode, friske humlede øl. Bryggeriet fra Roskilde kan dog også lave andre øltyper. Her vil jeg anbefale at gå efter Thor, som en udemærket Barley Wine med en god sødme og en fin balance fra en god humlebitterhed.
  • Founders: CBS (Premium Beer). CBS er lidt en moderne klassiker fra amerikanske Founders. Det er en tæt og smagmættet imperial kaffe stout lagret på tønder, der har indeholdt ahornsirup. Desværre har Founders oplyst at de ikke længere vil lave CBS, så hvis du ikke har smagt den før, så er her en af de sidste chancer for at prøve CBS.
  • Tanker Beer: Fuck Catapults – Trebuchets are the superior siege weapon  (Det Belgiske Hus). Det her er øllen med et af de længste og mest mærkelige navne på en øl jeg er stødt på i år. Øllen er lavet som et samarbejdsbryg imellem estiske Tanker og italienske Brewfist. Det er Wee Heavy som er en tung og maltrig skotsøltype, som her har fået et twist med en markant humlebitterhed, som normalt ikke findes i denne øltype. Det klæder øllen og giver den en god balance til den markante maltsødme.
  • Fanø Bryghus: Mango Mussolini (One Pint). Fanø Bryghus har igennem mange år været et af mine favorit bryghuse. Mango Mussolini er gået hen og blevet lidt af en klassiker fra Fanø. Det var den første danske NEIPA jeg smagte, og det er en øl som jeg bliver ved med at vende tilbage til. En dejlig frisk og frugtig øl proppet med tropefrugt.
  • Weihenstephaner: Vitus (Premium Beer). Det hele behøver ikke at være tunge sorte øl eller friske humlebomber. Weizenbock er en af mine favorit øltyper; men desværre er det en type, som man meget sjældent støder på. Det tyske bryggeri Wiehenstephaner laver en dejlig weizenbock i form af Vitus. Her er en god mulighed for at prøve denne lidt oversete øltype, som bedst kan beskrives som en blanding mellem en bock og en weizenbier.
  • Hoppe.Beer: This Is Not My First Rodeo. Hoppe.Beer fra Solrød er ikke til at komme udenom når det drejer sig om saison. Der eksperimenteres flittigt med forskellige tilsætninger af bl.a. bær og frugter, hvilket har givet nogle ret interessante twist på denne øltype. This Is Not My First Rodeo er en saison brygget med kaktusblomst. En interessant øl med en meget speciel smagsprofil med markante noter fra kaktusblomsterne.
  • BrygBrygBryg: Wynoma Cherry. Small batch specialisterne fra Skovlunde sender et utal af øl på gaden. Det er ofte øl brygget med stor opfindsomhed og kreativitet. Wynoma Cherry er en chokolade stout tilsat kirsebær. En dejlig sødmefuld øl med en fin note af kirsebær.
  • Alefarm : Sweet Slumter– Ved Alefarms stand vil jeg som udgangspunkt anbefale at gå efter de aller nyeste øl og prøve en helt frisk IPA – hvad enten det er IPA, NEIPA, DDH IPA Douple IPA Imperial IPA. Men Alefarm kan absolut også brygge de helt mørke, tunge øl. Så hvis du vil prøve noget helt andet fra Alefarm end de friske humlede øl; så vil jeg anbefale Sweet Slumber som er brygget i samarbejde med SideKick Brewing. En dejlig imperial stout med gode noter af kanel og kakao.

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.