#272: BenzoBrew – Lime-Chili

En af de ganske få gode ting, der er at sige om denne her coronakrise er, at det har fået de danske  bryggerier til at lede efter alternative salgskanaler. Både webshops og mulighed for hjemmelevering direkte fra bryggerierne er væltet frem, og der dukker med jævne mellemrum bryggerier op i forretningerne, som jeg normalt ikke støder på.

Et af de – for mig – nye bryggerier jeg er stødt på er BenzoBrew fra Hvidovre, der dukkede op på hylden ved min lokale ølpusher. Med undskyldning om vigtigheden af at støtte de mindre bryggerier, røg der hurtigt et par flasker i kurven.

En af de øl som jeg simpelthen var nødt til at prøve var Lime-Chili IPA. Jeg er normalt ikke den store fan af chili i øl. Men det her lød som en smagskombination, som jeg var nødt til at prøve. Efter jeg fik læst etiketten ordentligt, mens jeg drak øllen, så  viste det sig dog at det ikke var lime og chili der var tilsat men der imod en chili med limesmag.

Lime-Chili

BenzoBrew - Lime-ChiliLime-Chili tager sig nydeligt ud i glasset. Det er en mørkegylden – næsten ravfarvet – øl med et flot fluffy skumhovede.

Næsen er virkelig frisk med en markant duft af citrus- og limefrugt. Det er som at sidde med næsen begravet i en skål med overmodne limefrugter. Der er en dejlige let undertone af chili frugt, som spiller ualmindelig godt sammen med limeduften. Jeg er i tvivl om den intense citrus og limeduft kommer fra humlen, eller om den kommer fra chilien – eller måske er det chilien, der forstærker citrusduften fra humle? Lige gyldigt hvad, så er Lime-Chili en ualmindelig dejlig dejlig næse, der bare skriger sol og sommer.

Smagen følge godt trop. Men hvor jeg oplevede lime meget dominerende i duften, så spiller den her andenviolin til den god solid smag af chili, som giver den gas ovenpå en let og sprød maltbund. Der er en god varme fra chilien, som prikker henover hele tungen og forstærkes af en ganske god bitterhed. Jeg mærker en let varme på tungen et godt stykke tid efter den sidste tår er taget.

En ganske fin øl med en virkelig god balance mellem smag af chili og lime.

God sommerøl – hvis du kan lide chili

Som disclaimer vil jeg igen understrege, at jeg ikke er super vild med chili, så det påvirker måske min oplevelse af Lime-Chili. Men på trods af det, så er Lime-Chili ikke nogen dårlig oplevelse. Jeg er ikke helt pjattet med den lidt brændende fornemmelse; men det er lidt svært at undgå når der er chili i øllen. Når det så er sagt, vil jeg mene, at hvis du er vant til f.eks. krydrede chiliretter, så vil du ikke synes den er speciel stærk. En anden gang vil jeg personligt nok vælge at sætte øllen sammen med mad for at moderere chillien.

Til gengæld er jeg total pjattet med næsen: Det her er sommer og sol på terrassen for fuld udblæsning. Det er den slags øl, jeg ville elske at side med næsen henover, mens jeg nyder synet af en nyklippet græsplæne, imens jeg venter på, at grillen varmer op.

Min Karakter: 6,5

Om Lime-Chili:

  • IPA
  • 6 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.