#275: Svanneke – Don’t Worry Brown Ale

Det sidste halve år har jeg haft et noget større forbrug af de alkoholfri øl end normal. Med en lille ny her i huset har det oftest været det alkoholfri alternativ til “rigtig” øl, der bliver fundet frem fra køleskabets dyb. Alt for tit har det desværre været øl, der mildest talt ikke har imponeret, og som for det meste har været i kategorien jeg kalder “korn-saftevand”. Det vil sige en voldsom sødlig væske med smag af korn.

En af de ganske få alkoholfri øl, som jeg dog godt kan finde på at købe igen er Don’t Worry Brown Ale fra Svaneke Bryghus: En alkoholfri brown ale på kun 0,5%.

Don’t Worry Brown Ale

Svaneke Bryghus - Don't Worry Brown AleDon’t Worry Brown Ale har et ganske nydeligt udseende med en mørkebrun øl med et fint og cremet skumhoved med en medium holdbarhed.

Næsen er fin uden at gøre det store væsen af sig. Det er en ganske fin klassisk oldschool brown ale næse med lidt karamelsødme, som suppleres af en mild humlearoma med noter af jord og græs.

Øllen er lidt afdæmpet i smagen; men den har en ganske god portion karamelsødme. Mit umiddelbare indtryk er en lidt for voldsom sødme; men så rammer en god portion bitterhed fra humlen, som giver en god balance til den markante sødme. Smagen får lidt tyngde med noter af mørkt brød, og der er lidt dybde fra malten. Det er ikke meget; men dog nok til at den faktisk er en ganske acceptabel brown ale.

En brown Ale til maden

Der er så meget at sige til Don’t Worry Brown Ale – det er en ret simpel (på godt og ondt) brown ale. Brown ale er en øltype man sjælden får armene op over (der er dog enkelte undtagelser). Som klassisk dansk udgave af en engelske brown ale fungerer den næsten. Det klassiske noter af mørk karamel og en ganske let humleprofil. At det er en alkoholfri giver sig dog til kende med en ret kraftig sødme; men den let mørke malte giver modspil, og så har øllen frem for alt en god bitterhed der lige akkurat- også kun akkurat – giver lidt balance i øllen. Lidt mere humlebitterhed og -smag havde ikke gjort mig noget.

Don’t Worry Brown Ale er en øl, jeg fortrinsvis vil vælge at servere til typisk traditionel dansk mad. En lidt solid og robust mad vil moderere oplevelsen af den markante sødme. Jeg har f.eks. prøvet øllen sammen med stegt lever. Her fungerede den faktisk ganske fint, og den kraftige sødme og bitterhed spillede godt sammen med leveren. Jeg tænkte ikke på noget tidspunkt over, at det var en alkoholfri øl jeg sad med.

Min Karakter: 6

Om Don’t Worry Brown Ale:

  • Brown Ale/Alkoholfri øl
  • 0,5%
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.