#279: Hoppe.Beer – Quetzalcoatl

En af de øl som jeg altid forbinder med sommer, er Quetzalcoatl fra Hoppe.beer. Det er uden sammenligning den øl, hvis navn jeg har absolut sværest ved at udtale; men derudover så er det også en af mine favorit sommerøl. Quetzalcoatl er en dejlig frisk sommerøl eller forårsøl, som bare fungerer så godt som afslutning på en sommerdag: Sommeraften, grill, et par pølser og Quetzalcoatl i glasset; så bliver det næsten ikke mere sommer end det.

Quetzalcoatl opkaldt efter en azteskisk gud og kan lidt frit oversættes som “den fjedrede slangegud”. Lettere Inspireret af aztekernes blodige forkærlighed for menneskeofringer, er øllen brygget med blodappelsin.

Quetzalcoatl

Hoppe.Beer - QuetzalcoatlQuetzalcoatl er en uklar ravfarvet øl, som krones af et hvidt skumhoved med medium holdbarhed.

Næsen siger klart, tydeligt og uden den mindste tvivl, at dette er en saison. Duften har en dejlig let krydret note af hvid peber, nellike og koriander, som suppleres af en tør duft af hø. Det er udmærket næse til at starte ud med;  men langsomt kommer den friske og let bitre duft af blodappelsin snigende og lægger sig fint op af den let tørre, krydrede duft. Det giver øllen et yderligere løft, så den går fra at  være ganske fin til virkelig delikat og indbydende næse.

Smagen er dejlig krydret med en frisk prikken på tungen af hvid peber, som sammen med en god livlig karbonering gør øllen til en ganske forfriskende oplevelse at drikke. Jeg fornemmer en god tørhed i smagen med noter af hø. Jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvor godt gæren, grundøllen og blodappelsinen spiller sammen her. Den gode krydrede smag fra gæren, den lidt tørre krydrede profil fra grundøllen komplimenteres her glimrende af en fin frugtig note fra appelsinen, som tillige bidrager med en let bitterhed. Alt i alt en dejlig frisk smag jeg ikke kan få nok af.

Velbalanceret frugtøl

Quetzalcoatl har længe været en af mine favorit øl fra Hoppe (men dog ikke i nærheden af min absolutte favoritøl fra bryggeriet). Jeg ved ikke om opskriften er blevet lavet om, eller om den er brygget på andet udstyr; men i år (2020) synes jeg den fremstår den langt mere stramt, skarpt skåret og snorlige i smagen end tidligere år.

Quetzalcoatl er et vellykket eksempel på, hvordan man kan bruge frugt som smagsgiver i en øl. Grundøllen og gærprofilen spiller i sig selv godt sammen i en fin saison. Blodappelsinen bidrager med en helt ny smagsdimension til øllen, uden  at den går hen og bliver dominerende. Den bidrager derimod med et fint nyt lag af smag, som ligger sig fint op af grundøllen.

Min Karakter: 7

Om Quetzalcoatl:

  • Saison
  • 6,5%
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.