#280: Anarkist – Bloody Weizen

Royal Unibrew har efterhånden etableret et mindre underskov af separate brands, som man efterhånden kan finde i standartsortimentet i de fleste dagligvarebutikker. Jeg har de generelt noget ambivalent med Royal Unibrews produkter. I princippet er det fint med lidt mere variation i øl sortimentet; men generelt har jeg endnu tilgode at blive imponeret over deres øl.

Jeg kaster mig dog fortsat over nye øl derfra i håbet om, at jeg før eller siden bliver positivt overrasket.

Et af de seneste skud på stammen fra Royal Unibrew kommer fra sub-brandet Anarkist. Bloody Weizen er en  hvedeøl på 5,2%, som er blevet tilsat juice fra blodappelsin.

Bloody Weizen

Anarkist - Bloody WeizenBloody Weizen er en ravfarvet øl med en let orange nuance.  Oven på øllen lægger et fint fluffy skumhoved. I det store hele en øl, der tager sig ganske nydelig ud i glasset.

Ved det første duftindtryk, siger næsen at det uden tvivl er en hvedeøl. Bloody Weizen har en ganske let duft af hvede, som rundes af en krydret note af  koriander og fremfor alt en ganske dominerende duft af appelsin. Havde jeg fået stukket glasset i hånden, uden at vide var det var i; så havde jeg gættet på appelsin juice fremfor øl. Det er egentlig en ganske behagelig og sommerfrisk næse. Skal jeg sætte fingeren på noget, så er den måske lidt endimensionel. Man aner ganske vist de klassiske hvedeøls noter af hvede, koriander og lidt banan; men det er godt skjult under den meget dominerende appelsin duft.

Smagen følger meget godt trop på næsen. Det er som at tage et glas frisk appelsin juice. Bloody Weizen er let og særdeles frugtig; men den har samtidig en dejlig frisk bitterhed, som giver lidt modspil til frugtsødmen. Jeg fornemmer lidt smag fra hveden nedenunder; men det er ganske godt skjult.

Hvor selve smage er forholdsvis markant; så virker Bloody Weizen dog lidt tynd og let i eftersmagen af en hvedeøl at være . Der er en moderat eftersmag som mest er præget af en let bitterhed, som mest minder mig om bitter appelsinskal .

Anarkist - Bloody Weizen

Anarkist er et subbrand til Theodor Schiøtz, som er et subbrand under Albani, som ejes af Royal Unibrew.

Øllen til juice entusiasten – mere juice end juicy

Bloody Weizen har meget fokus på appelsin, og det bliver næsten lidt for meget for min smag. Den meget markante appelsin smag skjuler næsten øllen nedenunder; så jeg vil sige, at det nok mest øl til dem der virkelig vil have juice.

Bloody Weizen er som sådan ikke nogen dårlig øl; men den mangler lidt tyngde i smagen, og den virker lidt for let i eftersmagen. Specielt med tanke på at det skulle være en hvedeøl, så virker grundøllen måske lige tynd nok. Jeg vil sige, at de fleste standart tyske industribryggerier laver bedre grundøl med mere volumen i smagen.

Hvis du har smagt Bloody Weizen og godt kunne lide smagen af blodappelsin i øllen; og du gerne vil prøve hvad en noget bedre brygger kan få ud af at tilsætte blodappelsin saft til en øl, så vil jeg anbefale at prøve Quetzalcoatl fra Hoppe.Beer.

Min Karakter: 5,75

Om Bloody Weizen:

  • Weizen
  • 5,2 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Føtex

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.