#281: Oberservatoriet – Mørke Mil Kirsebær

Mørke Mil Kirsebær kommer fra Observatoriet, som er et nyt dansk bryggeri, der er begyndt at sende de første øl på gaden i år. Observatoriet har specialiseret sig fadlagring og syrlige øl. Personligt synes jeg, det er dejligt at se et bryggeri, der skiller sig ud fra mængde af “lokale-brown ale/pale ale/pilsner” bryggerier og “ny-humlejuice-hver-uge” bryggerier, som ellers er trenden i dagens Danmark.

Mørke Mil Kirsebær er en fadlagret syrlig øl, som er tørhumlet og tilsat kirsebær juice.

Mørke Mil Kirsebær

Observatoriet - Mørke Mil KirsebærMørke Mil Kirsebær dyb rubin rød farve som nærmest går over i dyb violet. Det minder mig om overmodne kirsebær. Ovenpå øllen ligger et ganske let skum, der hurtig er væk igen. Rent visuelt er det her en virkelig en flot øl.

Min næse nærmer sig stille glasset og jeg bliver omgående positivt overrasket. Det er en særdels behagelig næse, som er fyldt med modne kirsebær. Dertil kommer en let syrlig note, som krydres med en let tør duft af træ. Det lyder måske umiddelbart simpelt; men de tre elementer spiller her så eminent godt sammen, at jeg sidder i langt tid og fortaber mig i duften.

Jeg tager første tår og bliver belønnet med en fyldig smag af modne kirsebær som fylder hele munden; men så kommer en let tør fornemmelse af træ, som blander sig med en ganske behagelig – næsten blød – syrlighed. Den er ikke så mundsnerpende som syrlige øl kan være. Den her har en meget mere rundet og fin syrlighed der nærmest kærtegner tungen og smagslæg.

Mørke Mil Kirsebær ender i en ganske tør afslutning, som efterlader en god syrlig smag af kirsebær lang tid efter den sidste tår er taget.

Lovende start fra et – for mig – nyt bryggeri

Jeg må sige at Observatoriet er røget meget højt op på listen over bryggerier hvis øl jeg simpelthen er nødt til at prøve flere af. Mørke Mil Kirsebær har på sin vis en lidt sjov dualitet. Den er meget let at gå til og kunne være en rigtig god introduktions øl, hvis man ikke har så meget erfaring med syrlige øl. På den anden side så har en dybde i smagen (og fremfor alt næsen) som gør det til en øl, som man kan bruge timevis på at nyde.

Så alt i alt er det en lovende start fra et nyt bryggeri, som det absolut er værd at holde øje med.

Min Karakter: 7,75

Om Mørke Mil Kirsebær:

  • Syrlig øl
  • 6,5 %
  • Dåse: 33 cl.
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.