Årets Bedste – Udenlandske Bryggeri – 2020

Det er den tid på året, hvor de danske ølbloggere afholder Beer Blog Awards. Her ser vi  tilbage på det forgangne år og kårer “Årets Bedste” i en række forskellige kategorier.

Traditionen tro starter vi festlighederne i dag, hvor vi uddeler titlen Årets Udenlandske Bryggeri.

Det er som altid en af de sværeste kategorier at kåre. Både på grund af antallet af udenlandske bryggerier; men i år har den været speciel svær for mig, da det primært har været de danske øl, der er røget i indkøbskurven og i glasset.

Når jeg ser ned over min log over de øl jeg har smagt, så er der forholdsvis få udenlandske øl imellem. Her har det dog primært været fra de skotske øl, der har fyldt hos mig. De mere traditionelle skotske bryggerier har generelt set en bryggestil, der tiltaler mig. Her har øllene mere fokus på malten, er mere tunge og har generelt lavere procenter end de fleste danske bryggerier.

Blandt de skotske bryggerier skiller Fyne Ales sig efter min ud i en liga for sig selv. Det er et bryggeri med en solid core range af traditionelle øl, og en strøm af specialaftapninger af ganske høj kvalitet. Det er desværre et bryggeri, der er overraskende overset, og øl der kan være ret svært at få fat på her i Danmark.

De seneste år har jeg været ret begejstret for både deres Origens serie og deres Farmhouse serie af syrlige fadlagrede øl. Det er syrlige øl af ganske høj kvalitet som det er værd at holde øje med.

Så her på blokken er det derfor Fyne Ales der kåres til årets udenlandske bryggeri, alene for at være det eneste udenlandske bryggeri 2020, som jeg bliver ved med søge tilbage til.

Årest Udenlandske Bryggeri i følge de danske ølbloggere:

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.