Årets Bedste – Øloplevelse – 2020

I tirsdagens udgave at Beer Blog Awards er vi kommet til Årets Bedste Øloplevelse.

Lad mig bare starte med at slå fast, at det i år har været så som så med øloplevelser.

Det kunne være fristende at vælge corona som Årets Øloplevelse. Den har i hvert fald fået sat sit alt for tydelig præg i år.  Da alt blev aflyst og lukket i foråret fandt man hurtigt andre måder at nyde øl på. Ulkløbben var hurtigt ude med #skåldansk som flere fulgte op på, senere kom #craftbeeeraid, alverdens online smagninger og en mindre eksplosion i antallet af webshops. Da vi alle var ved at have fået nok af forårets lockdown, og det for de fleste begyndte at blive svært at finde på noget at få tiden til at gå med, lancerede Amager Bryghus løsningen på dette problem med årets mest udfordrende ølindpakning. Det har givetvis sørget for timevis af underholdning for masser af ølentusiaster landet over, og er en øloplevelse jeg ikke foreløbig vil glemme.

Personlig kunne jeg vælge det ikke at  drikke en øl, som den største personlige oplevelse for mig.

Jeg har dog valgt en lidt mere traditionelt kåring ved at pege på en af de få ølfestivaller som faktisk nåede at blive afholdt. Så dermed er Årets Bedste Øloplevelse her på bloggen:

WIKA/Menys Ølfestival

WIKA/Menys Ølfestival

WIKA/Menys Ølfestival

Selvom festivallen foregår inde i butikken fungerer det forbløffende godt.

Jeg haft festivallen på min shortlist over Årets Øloplevelse de sidste par år. Den er måske ikke så stor; men jeg synes den fortjener at blive fremhævet.

Den har alle de år jeg har deltaget i den grad været godt organiseret. Brian som står for Wika/Menys ølafdeling har efter min mening et  virkelig skarpt blik for at lave en god blanding af både udstillere og øl.

Her er – trods den beskedne plads – en god balance imellem bryggerier og distributører – og der er sågar blevet plads til Køge Håndbryggerlaug.

Samtidig er der en god blanding af øl, hvor der både er de  mere almindelig kvalitetsøl til de mere uerfarne øldrikkere; men der er også plads til de nørdede og mærkelig øl til os andre.

Der er en god grund til, at Wika/Menys Ølfestival plejer at blive hurtig udsolgt. Jeg tænker den næppe kan gentages i  2021; men hvis den -forhåbentlig – genopstår i 2022; så er den altså turen til Køge værd.

WIKA/Menys Ølfestival

Alefarm havde en god alternativ anvendelse af delikatessen køledisk.

 

Årest Øloplevelse i følge de danske ølbloggere:

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.